Sektörel

Otel ve rezidansları bir araya getiren Ukraynalı dev şirket Türkiye'de ilk projesini yaptı!

Teus Group Antalya gayrimenkul pazarına adında, Türkiye'deki ilk Ukraynalı geliştirici şirket olarak giriş yaptı. Otel ve rezidansları bir araya getiren 'DESIRE' isimli lüks konut kompleksi, şirketin Türkiye piyasasındaki ilk projesi oldu.

Antalya gayrimenkul pazarına giriş yapan Teus Group, Türkiye'deki ilk Ukraynalı geliştirici şirket olarak biliniyor. Otel ve rezidansları bir araya getiren DESIRE isimli lüks konut kompleksi, şirketin Türkiye’deki piyasadaki ilk projesi oldu. 1 Aralık 2023 tarihinde, şirket yetkilileri, kompleks faaliyete geçtikten sonra mülkü yönetecek olan
dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Best Western ile bir işbirliği anlaşması imzaladılar. Bugün, kompleks “sıfır kot” aşamasını geçip satışlarını hızla artırıyor.

Teus Group' un kurucusu ve CEO'su Basel Houari şirketle ilgili ayrıntıları emlakkulisi.com'a  anlattı.

Houari ''Teus Group, uluslararası piyasaya açılmak için Zhytlobud-2 şirketin ekibi tarafından oluşturulmuş bir markadır. Zhytlobud-2, Ukrayna' nın en büyük inşaat şirketlerinden biridir.

Her yıl şirket, 100.000 metrekareden fazla konut teslim ediyor. Zhytlobud-2'nin tarihi 1943 yılına dayanır ve geçen Ekim ayında 80. yıl dönümünü kutladık. Şirketin portföyü, ekonomi, konfor, business ve premium gibi farklı sınıflardaki gayrimenkullerle çeşitlendirilmiştir.

Ekibimiz Ukrayna' da inşaatta aktif olduğu için, başından itibaren bir inşaat ortağı aramaya odaklandık. Ana yüklenicimiz, yani inşaatla doğrudan ilgilenen firma, ünlü bir Antalya müteahhitidir. Şirket, piyasada 30 yıldan fazla bir süredir faaliyet göstermektedir.

Teus Group, proje yönetimiyle ilgilenen bir geliştirici firmadır. Bu, Türkiye piyasasında biraz alışılmadık bir durumdur; burada genellikle bir firma projeyi geliştirir, inşa eder ve sonrasında yönetir. Avrupa pratiği ise biraz farklıdır.

Burada ana rol geliştiricidir ve bu firma kararları alır, yüklenicileri seçer ve tüm süreçleri yönetir. Biz bu projenin geliştiricisiyiz. Yani, süreçleri tamamen biz yönetiyoruz, ancak her bir alan için uzman bir ortakla çalışıyoruz. Bence büyük projeler, sinerji sayesinde başarılı olur. En iyileri bir araya getirdiğimizde kaliteli bir ürün ortaya çıkıyor.

En zahmetli aşamalardan birini tamamladık, sıfır kot aşamasına geçtik ve bodrum ile otoparkla ilgili tüm montaj işlerini bitirdik. İnşaatla uğraşanlar bu aşamanın en zahmetli ve maliyetli olduğunu bilirler. Katları yükseltmek çok daha hızlıdır. Bu nedenle belirtilen sürelerde yetişiyoruz. Planlarımıza göre proje IV. çeyrek 2025'te teslim edilecek.

PROJENİN DİĞERLERİNDEN FARKI NE?

Öncelikle, garanti ettiğimiz kaliteyle. Genel yüklenici seçimine çok dikkat ettik. Ben ve ortağım, Antalya' daki tüm müteahhitlerin inşaatlarını gezerek en iyisini seçtik.

Ayrıca, Ukrayna' dan mühendislerimizi getirerek, inşaat sürecinde kaliteyi kontrol etmelerini sağladık. Bir diğer önemli fark ise yıllık yüzde 12 getiri oranıdır. Bu oran nasıl destekleniyor? Bu oranı destekleyen üçüncü rekabet avantajımız - inşaat sonrası yönetim.

Hem otel kısmını hem de rezidans kısmını dünya çapında en büyük otel zincirlerinden biri olan Best Western Inc.
yönetecek. Şirket, konsiyer hizmetlerinden kiralama işlemlerine kadar tam yönetimi üstleniyor. Büyük bir otel operatörü tarafından yapılan yönetim, yüksek doluluk oranı ve personelin kesintisiz çalışmasını sağlayacak. Şirket çalışanlarının uzmanlığı ve havuz sistemli kiralama sayesinde yüksek yıllık yatırım getirisi garantisi veriyoruz.

Ayrıca bu yıl ekibimiz ve projemiz için güzel başarı motivasyonla karşılaştık, European Property Awards'ta En İyi Yeni Küçük Otel İnşaatı ve Tasarımı kategorisinde ödül kazandık. Bu ödül Antalya’da 85 yıllık firmamızın marka iştirakı Teus Group’un yenilikçi yaklaşımını ve üstün inşaat kalitesini bir kez daha ortaya koydu.

BURADAKİ MÜTEAHHİTLER ŞANSLI

İlk fark yatırımcılarda. Antalya'da mülk satın alan yatırımcılar 100'den fazla ülkeden gelmektedir. Türkiye, mülk alımında paranın yasal kaynağını doğrulamak için sert yasalar çıkarmıyor. Böylelikle yatırım yapmayı doğrudan teşvik ediyor. Ukrayna'da ise daireler çoğunlukla yerli halk tarafından satın alınır. Antalya!da ve Türkiye'de durum böyle değil.

Bir diğer fark, Antalya'da beton ormanlarından hoşlanılmıyor. Pek çok Ukraynalı, güzel şehir manzarasına sahip üst katlarda, onuncu katın üzerinde yaşamak istiyor. Ancak Antalya' da yapılaşma genellikle 5 katlı binalardan oluşuyor.

Ayrıca, Ukrayna ile Antalya'daki inşaat süreci de farklı. Kışın Ukraynada sıcaklıklar -30 dereceye kadar düşebiliyor. Şu anda bunu okuyan bir Antalyalı, muhtemelen titremiştir Bu koşullarda bazı inşaat süreçleri mümkün olmuyor veya ek ısıtma gerektiriyor, bu da büyük maliyetler getiriyor.

Bu nedenle, kışın inşaat daha yavaş ilerliyor ve geliştirici olarak bize daha pahalıya mal oluyor. Antalya'nın kendi zorlukları var, ama bu tür sorunlar yok. Buradaki müteahhitler şanslı, belki bunun ne kadar büyük bir avantaj olduğunu farkında değiller.'' dedi ve sözlerini sonlandırdı. 

Sakarya Hometown Karakamış'ta lansmana özel fiyatlar! Yeni proje!

Antalya ve İstanbul'da 104.5 milyon TL'yi bulan fiyatlarla 5 adet arsa satılıyor! 
Temizel Vadi Orman'da kişiye özel ödeme seçenekleriyle konut sahibi olma imkanı! Yeni proje!