Vergi

Otel ve tesislere sıfır vergi kolaylığı geliyor! 2025'e kadar uzatılacak!

Meclis’teki kanun teklifiyle koskoca otel ve tesislere "sıfır vergi" kolaylığı sağlanacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar... Bu kapsamda, öyden mahalleye dönüşen yerlerden bazı vergi, harç ve katılma payları alınmamaya başladı

6 Aralık 2012'de yürürlüğe giren 6360 sayılı Kanun’un[1] Geçici 1’inci maddesinin 15’inci fıkrası ile köyden mahalleye dönüşen yerlerden alınması gereken emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının 31 Aralık 2022 tarihine kadar alınmamasına hükmedildi. Bu kapsamda, öyden mahalleye dönüşen yerlerden bazı vergi, harç ve katılma payları alınmamaya başladı. 

Alınmayacak vergi ve harçlar; emlak vergisi, eğlence vergisi, haberleşme vergisi, elektrik ve hava gazı tüketim vergisi, yangın sigortası vergisi, çevre temizlik vergisi, işgal harcı, tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı, kaynak suları harcı, tellallık harcı, hayvan kesimi muayene ve denetleme harcı, ölçü ve tartı aletleri muayene harcı, bina inşaat harcı, kayıt ve suret harcı, altyapı kazı izin harcı, imar ile ilgili harçlar, işyeri açma izin harcı, muayene, ruhsat ve rapor harcı, sağlık belgesi harcı ve harcamalara katılma payları olarak belirlendi. 

İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Aile Bakanlığı 2023 ödemeleri resmen açıklandı! Yatırılan bu paraları duyanların aklı başından gitti! Aman kaçırmayın

Türk Lirası, dolara karşı yine yenik! TL, 29 günde dolara karşı yüzde 0,53 eridi!