30 / 04 / 2024

Otellerde 5 yıldızda lider Türkiye!

Otellerde 5 yıldızda lider Türkiye!

Akdeniz çanağında rekabet eden destinasyonlar içinde en fazla 5 yıldızlı otel Türkiye’de bulunuyor. Akdeniz ülkelerindeki tesislerin tür ve sınıflara göre dağılımı incelendiğnide 5 yıldızlı otel sayısında Türkiye ilk sırada yer alıyor.



Akdeniz çanağındaki ülkelerden Türkiye, 529 adet 5 yıldızlı otelle ilk  sırada gelirken, onu 395 otelle İtalya, 368 otelle Yunanistan ve 298 otelle  Fransa izliyor. En fazla 5 yıldızlı otelin bulunduğu Akdeniz çanağı kentleri sıralamasında ise Antalya 293 tesisle 5. sırada yer aldı.

Akdeniz bölgesinin dünya turizmindeki payı her geçen yıl  artıyor -Ziyaretçi sayısında yüzde 30, gelirde yüzde 25’in üzerinde olan  Akdeniz çanağı, sahip olduğu potansiyelle de dünya turizminin merkezi konumunda bulunuyor. Turizmin, Akdeniz çanağındaki ülkelerin gayrisafi hasılasına doğrudan  katkısının ise 2024’te 500 milyar doları geçmesi bekleniyor. 

 

Kongre yasağı 5 aya çıktı

 

Sağlık Bakanlığı, yaz aylarında kıyı bölgesinde yer alan otellerde tıp kongresi düzenleme yasağı süresini 3 aydan 5 aya uzattı. Karar turizmciler tarafından tepkiyle karşılandı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler daha önce Haziran-Eylül dönemi arasında tıp kongresi düzenleme yasağının değiştirilerek, 15 Mayıs-15 Ekim arasında yapılmasının, ’’yasakçı’’ bir zihniyeti ortaya çıkartacağını ifade etti. İşler tesislerini 12 ay çalıştırmak isteyenler için kongrelerin önemli bir gelir kaynağı olduğunu bu yasağı yabancılara anlatmanın da kişi hak ve özgürlükleri açısından kolay olmayacağını belirtti.


Vatan


Geri Dön