Turizm

Otellerde maliyet enflasyonun önüne geçti!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, otellerdeki maliyet enflasyonun önüne geçerken ülke genelinde yıllık enflasyon ise ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışları, yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti. 



Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti. Yıl başında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et ve süt grubunda gerçekleşti. 


Dokuz Sütun