Turizm

Otellerde maliyet, enflasyonun üzerinde arttı!

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti.


AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜIK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti. Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu. Otellerin maliyet kalemlerinden, eneıji-yakıt ile temizlik malzemeleri haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti. Yıl bazmda en yüksek maliyet arnşlan bakliyat-un, meyve sebze, et ve süt grubunda gerçekleşti.



Hürses