Sektörel

Otellerde maliyet yüzde 11,8 arttı!

Konaklama tesislerinin ana gider kalemi olan yiyecek ve içecek maliyetleri geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,8 arttı. Veriler Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından derlendi.

Konaklama tesislerinin ana gider kalemi olan yiyecek ve içecek maliyetleri 2014 yılında yüzde 11,8 arttı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, 12 aylık ortalamalara göre geçen yıl tüketici fiyatları, bir önceki yıla göre yüzde 8,8 artarken, yiyecek ve içecek maliyetlerindeki artış yüzde 11,8 oldu. 


Yiyecek grubunda ortalama yıllık artış yüzde 12,6 olarak gerçekleşirken, bu grup içinde yüzde 26 fiyat artışı ile bakliyat ve un grubu ürünler dikkati çekti. Bunu meyve, sebze, et ve süt grubu ürünleri izledi. İçecek grubunda ortalama maliyet artışı yüzde 9 oldu. Maliyet artışları teknik serviste yüzde 11, temizlik ürünlerinde yüzde 6,5, enerji grubunda da yüzde 3,3 olarak gerçekleşti. 


Son Saat