Ekonomi

Otoban geçiş ücreti ne kadar? HGS ne kadar para kesiyor?

Otoban ücretleri, seyahate çıkacak vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. İşte detaylar!

Otoban geçiş ücreti ne kadar? HGS ne kadar para kesiyor? soruları şehir dışına çıkacak olanların sıklıkla merak ettiği ve sorguladığı sorulardan bazılarıdır.

İşte otoban geçiş ücretlerine ve HGS konusuna dair merak edilenler…

2022 KUZEY MARMARA OTOYOLU AVRUPA ÜCRETLERİ

Kınalı, 39,00 TL, Silivri, 32,00 TL, Çatalca 20,50 TL, Nakkaş, 26,50 TL, Yassıören, 31,50 TL, Tayakadın, 36,50 TL, Fatih 39,00 TL, bu fiyatlar 1. Araç sınıfında yer alıyor.

2022 KUZEY MARMARA OTOYOLU

İstanbul içindeki trafikten bunaldıysanız şehir merkezine uğramadan da seyahat etme imkanınız var. Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak şehir merkezine hiç girmeden seyahat etme yolunu tercih edebilirsiniz. Avrupa ve Anadolu Yakası boyunca devam eden otoyol, Kınalı istikametinden başlayarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar uzanmaktadır.

2022 KUZEY MARMARA OTOYOLU ANADOLU ÜCRETLERİ

  1. araç sınıfı için Kurnaköy 2, 89,50 TL, İstanbul Park, 85,00 TL, Mermerciler, 76,50 TL, İzmit Kuzey, 49,00 TL, Adapazarı 1, 70.00 TL, Tem Akyazı, 89,50 TL’dir.

Detaylı bilgilere karayollarının internet sayfasından öğrenebilirsiniz.

HGS ÜCRETİ 2022 NE KADAR?

PTT’nin internet sitesinde ise konu ile ilgili bilgi yer almaktadır. PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 15 TL, kart tipi etiket bedeli ise 30 TL’dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir. Anlaşmalı bankaların ise HGS ürünleri için farklı fiyatları bulunuyor. Çalıştığınız bankanın ürün ve hizmet ücretleri bölümünde de yer alır. Bazı bankalar ise müşterilerine HGS kart ve etiketini ücretsiz olarak verilir. Ücretsiz HGS kartı için müşterisi olduğunuz banka ile görüşme yapabilir ve uygulamanın geçerli olup olmadığını sorabilirsiniz.

HGS İÇİN ARAÇ SINIFLAR! HANGİ ARAÇ HANGİ SINIFTA YER ALIYOR?

HGS kullanan sürücülerin araçları 6 sınıfta ücretlendirme yapılır. Köprü ve otoyollarda HGS kullanacak sürücülerin bu nedenle araçlarının yer aldığı sınıflandırmaya uygun HGS etiketi kullanması gerekiyor tersi bir durumda sürekli olarak araç sınıfı uyumsuzluğu devam eden sürücülerin HGS hesapları kara listeye alınmaktadır.

Kripto para paranın geleceği ne? Kripto parada çöküş devam edecek mi? Uzmanlardan tavsiyeler!

Faizlerle ilgili karar değişikliği! Artık Cumhurbaşkanı Kararı ile…

Altın fiyatlarındaki son durum ne? İbre tersine mi döndü? İşte detaylar!