Ulaşım

Otobüs biletleri ne kadar? Otobüs biletlerine zam geldi mi?

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla vatandaşlar tatil için otobüs ya da uçak kullanıyor. Peki, otobüs fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...Okulların tatil olması ve yaz tatili sezonunun açılmasıyla vatamdaşlar tatil beldelerine akın ediyor

Dolar kurunun yükselmesiyle pek çok sektörde fiyatlarını güncelledi. Okulların tatil olması ve yaz tatili sezonunun açılmasıyla vatamdaşlar tatil beldelerine akın ediyor.

Öte yandan Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte seyahat firmaları bilet fiyatlarına zam yaptı. Ramazan Bayramı'nda da başka şehirde geçirmek isteyen vatandaşların ödemesi gereken tutar neredeyse yüzde 50 oranında artmıştı. 

Uçak biletleri ile yarışan Otobüs bileti fiyatlarındaki yükselişin ise ne kadar olduğu sorgulanıyor. Peki, otobüs fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte otobüs fiyat listesi...

Öte yandan Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte seyahat firmaları bilet fiyatlarına zam yaptı. Ramazan Bayramı'nda da başka şehirde geçirmek isteyen vatandaşların ödemesi gereken tutar neredeyse yüzde 50 oranında artmıştı. 

İSTANBUL ANTALYA OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI

Kamilkoç: 440 TL
Pamukkale: 440 TL
Antalyanet: 380 TL
Metro: 300 TL

İSTANBUL BODRUM OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI

Aydın: 354 TL
Kamilkoç: 600 TL
Pamukkale: 800 TL
Nilüfer: 499 TL
Metro: 545 TL

İSTANBUL İZMİR OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI

Kamilkoç: 400 TL
İstanbul Express: 248 TL
Metro: 399 TL
Pamukkale: 400 TL

NOT* Yukarıda yer alan fiyatlar obilet.com'dan 11 Haziran tarihi için geçerli olan fiyatlardır. Otobüs bileti fiyatları saat ve güzergaha göre farklılık gösteriyor. 

Öte yandan otobüs bileti fiyatlarındaki yükselişin insanların havayolu ulaşımına yönelmesine neden olduğunu ifade eden Heybilet CEO'su Samet Koç, bunun sebebinin uçak ve otobüs bileti fiyatları arasındaki farkın azalması olduğuna dikkat çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın açıkladığı son veriler de özellikle geçtiğimiz 2 yılda havayolu ulaşımını tercih eden yolcu sayısında büyük bir artış olduğunu gösteriyor.

Bu kapsamda 2022 yılında Türkiye'deki havalimanlarında hizmet verilen yolcu sayısının bir önceki seneye göre yüzde 42,1 artarak 182 milyon 334 bine ulaştığı belirtiliyor.

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

İkinci el otomobillere yüzde 6 zam resmen yolda! Araba alacaklar dikkat!