Ekonomi

Otobüsçüler Federasyonundan zam açıklaması! Duymadım demeyin!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), bilet fiyatlarına 2023'te zam yapılmayacağına dair açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi. İşte detaylar!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, önceki hafta haber ajanslarında çıkan otobüs bilet fiyatlarına 2023 yılında zam yapılmayacağı hakkında yapılan açıklamalarının çarpıtıldığını duyurdu.

İşte haberin detayları…

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED)'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde; "TOFED Genel Başkanı Birol Özcan’ın, 2023 yılı içerisinde bilet fiyatlarına zam yapılmayacağına dair bir beyanatta bulunduğu ciheti ile ajanslarda asılsız haberler yapılıyor.” Yapılan açıklamada, Özcan'ın basın mensuplarına hiçbir zaman 2023 yılında bilet fiyatlarına zam yapılmayacağına dair bir açıklamasının olmadığı belirtildi.

ÜLKE GENELİNDE FAHİŞ ÇIKIŞ ÜCRETLERİ OLUŞTU!

Federasyonun yaptığı açıklamasında, pek çok konuda bakanlığa dilekçe gönderildiği de belirtilirken, "Bakanlığın taban ücret tarifesi yayınlanmalıdır ve maliyetin altında kesilen bilet fiyatlarının önüne geçilmesinin kamunun yararına, buna ek olarak da bilet fiyatlarına etki eden otogar çıkış ücretlerinin belirlenmesinde ülke genelinde farklı ve fahiş çıkış ücretlerin meydana geldiği, bu bağlamda çıkış ücretlerine de tavan ücret tarifesinin getirilmesi gerektiği belirtildi" şeklinde konuşuldu.

TOFED Genel Başkanı Birol Özcan'ın önceki açıklamalarında yolcu bilet fiyatlarının artmaması için akaryakıt fiyatlarının düşürülmesinin zorunluluğundan, bu yapılamıyor ise yolcu taşımacılığında kullanılan akaryakıttan alınan ÖTV’nin indirilmesi ve bilet ücretlerinden alınan KDV’nin yüzde 8’e indirilmesinin önem arz ettiğini vurguladı.

'KÖPRÜDEN ZORUNLU GEÇİŞ BİLET FİYATLARINA ETKİ EDİYOR'

Açıklamanın devamında, "2023 yılı itibari ile köprü ve otoyollara zam yapılmamasının bilet ücretlerini olumlu yönde etkileyeceği belirtilmiş, İstanbul’a yakın illere sefer yapan otobüslerin bilet fiyatlarına etki eden, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden zorunlu otobüs geçiş uygulamasının değiştirilmesi, trafiğin yoğun olmadığı zaman dilimlerinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlere izin verilmesi gerektiği de belirtilmiştir" dedi.

TOFED Genel Başkanı Birol Özcan'ın önceki hafta haber ajanlarında yer alan açıklamaları ise, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, yeni yılda köprü ve otoyol fiyatlarının artırılmaması kararından çok memnunuz. Bu otobüs firmalarına olumlu yansıyacak. Salgının hızında yaşanan azalmayla otobüs seferleri ve yolcu sayılarında artış meydana geldi. 2021 yılında artmaya başlayan seferler, 2022 yılında daha da yükselişe geçti ve normale döndü. 2022 yılında bir önceki yıla göre sefer sayımız yüzde 15 artarak 427 bine yükseldi. İlave olarak yolcu sayımız da artış oldu 2023 yılı için yeni bir tarife beklentimiz yok, bilet fiyatları aynı kalacak" şeklindeydi.

Milyonlarca anneyi ilgilendiriyor! Doğum yapan annelere destek üstüne destek! 24 bin TL’yi sakın kaçırmayın!

Erken emekli olmak isteyen kadınlara müjde! Fırsat ayağınıza geldi!