Ekonomi

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti. Türkiye, sandık başına gitmek için tüm hazırlıklarını yaparken, otogarlarda da seçim nedeniyle hareketlilik başladı

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci Dönem Milletvekili Seçimleri'ne sadece 3 gün kaldı. Türkiye, sandık başına gitmek için tüm hazırlıklarını yaparken, otogarlarda da seçim nedeniyle hareketlilik başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, 3 gün sonra yapılacak seçim kapsamında bazı firmaların ilave seferler düzenlendiğini ve asıl yoğunluğun perşembe, cuma, cumartesi günleri yaşanacağını belirtti.

 

"NORMAL SEFERLER DOLMUŞ DURUMDA, İLAVE SEFERLER YAPILMAYA BAŞLANDI"

Başkan Mustafa Yıldırım, “İstanbul’dan şehir dışına çıkışlar bugüne kadar normal seyirdeydi. Fakat Perşembe gününden itibaren bir hareket başlıyor. Normal seferler dolmuş durumda. Bu nedenle ilave seferler yapılmaya başlandı. Bu perşembe, cuma, cumartesi gününü de kapsayacak şekilde düzenlendi.

İşte detaylar...

Anadolu’dan da İstanbul’a gelişler yaşanıyor. Ağırlıklı olarak depremin yaşandığı 11 ilde bütün otobüsler şu anda dolmuş durumda. Deprem bölgesinde oy kullanacak vatandaşlardaki hareket daha büyük diyebiliriz. Diğer illerde de var. Ancak deprem bölgesi daha yoğun. Bu yüzden daha çok ilave sefer almaya başladı" şeklinde konuştu.

 

"5-6 GÜNLÜK BİR YOĞUNLUK YAŞANACAK"

Şehir dışından gelen vatandaşlar arasında öğrencilerin de olduğunu ifade eden Yıldırım, “Siyasi partiler de seçmenleri taşımak amacıyla otobüs kiraladılar. Bu gelişme de biraz piyasayı etkiledi. Fakat perşembe, cuma, cumartesi gidişler dolu. Pazartesi, salı, çarşamba hatta pazar günleri de Anadolu bölgesinden dönüşler yaşanacak. 14 Mayıs’taki seçimle ilgili toplamda 5-6 günlük bir yoğunluk meydana gelecek gibi görünüyor. Depremin yaşandığı 11 kentten göç eden insanların tekrar oy kullanmak için yaşadıkları yerlere gitmeleri deprem bölgesindeki seferleri etkilemiş durumda. Bakanlık tarafından fiyatlar artık çok sıkı bir biçimde denetliyor. Ulaştırma Bakanlığı’ndan onay almamış fiyatı hiç kimsenin kullanma hakkı yok ve şu an için normal fiyatlar uygulanıyor. Petrol fiyatları düştü. Bu yüzden firmalarımız böyle fırsatçılık yapacak halde değil. Korsan taşımaya dikkat edilmesi gerekiyor. Otogar dışından yapılan kayıt dışı seferlere dikkat etmek gerekiyor” dedi.

SODEV’den yeni rapor: ‘Orta sınıf yoksullaştı, kahvaltı ve kırmızı et tüketimi azaldı’

Bizim Toptan’ın net satış gelirlerinde akılları baştan alacak büyüme!

Araç sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası konusunda kötü haber!