27 / 04 / 2024

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...



Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Cumhuriyet'in 100'üncü, Otokar'ın 60'ıncı yılını kutladıklarını belirtti. Buna göre, firmanın 1963 senesinde Türkiye'nin ilk yerli otobüsünü yapmak için yola çıktığını kaydeden Görgüç, 60 yıl önce ülkedeki otobüs durumuna ilişkin bilgi verdi.

Otobüs ile başlayan üretimlerin birçok alana yayıldığını söyleyen Görgüç, bütün otobüslerin şeklinin, güç kaynaklarının değişerek elektrikli ve otonom araçlara doğru yavaş yavaş evrildiğini ifade etti. Bu değişimin içerisinde kendi güçleri, mühendislikleri ve imkanları ile dünyaya araçlarını satarak büyüdüklerini ileten Görgüç, 2022 senesinde ihracatın ciro içindeki payının yüzde 73 olduğunu kaydetti. İhracat payını yükseltmeye çalıştıklarını dile getiren Görgüç, "Otobüs ihracatı yaptığımız ülke sayısı 60'ı geçmiş durumda.İrili ufaklı bir sürü yerde filolarımız var. Müşteri alanımız 60'tan daha fazla çünkü askeri araç sattığımız bazı ülkelere otobüs satmamaktayız. Dolayısıyla 60'tan fazla ülkeyle uğraşıyoruz." dedi.

Görgüç, Otokar'ın son 5 senede dolar bazındaki büyümesinin yüzde 11'i aştığını kaydederek, yeni ürünler, pazarlar ve müşterilerle bunun gerçekleştiğini bildirdi.

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

HEDEFİMİZ YURT DIŞINDA BÜYÜMEK

Otokar Ticari Araçlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman da yerli piyasada 14 yıldır pazar lideri olduklarını söyledi. Buna göre, yerli sermayeli markalar arasında en büyük ihracatçının da Otokar olduğunu belirten Erman, "Hedefimiz büyümek. Şu anda öyle noktaya geldik ki aynı seviyede kalmamız çok zor. Dolayısıyla hedefimiz, Türkiye'deki pazar liderliğini koruyarak yurt dışında mümkün olduğunca büyümek." diye konuştu. Alternatif yakıtlı araçlarla ürün çeşitliliğini genişletmek istediklerini, Avrupa, Kuzey Afrika, Kafkaslar ve Orta Doğu'ya sürekli ihracat yapıldığını belirten Erman, elektrikli araçlarla Avrupa'da daha büyük oyuncu olmayı hedeflediklerini vurguladı. 

Erman, 4 binden fazla çalışanın olduğu Otokar'ın gelecek yıl Avrupa'da tek çatı altında üretim yapan en büyük fabrika olma özelliğine kavuşmasının beklendiğine işaret ederek, 2019-2022 yılları arasındaki Avrupa pazarı verilerine göre dizel otobüs üretiminde yüzde 43'lük düşüş yaşandığını belirtti.

Otokar’dan rekor! 14'üncü kez pazar lideri oldu

Otokar’dan Çekya’ya yılın en büyük otobüs ihracatı

Otokar’ın Servis Günleri kampanyasında yüzde 20 indirim fırsatı!

Otokar gözünü Afrika’ya çevirdi


Geri Dön