28 / 04 / 2024

Otokar'a 29 adet elektrikli otobüs siparişi verildi...

Otokar'a 29 adet elektrikli otobüs siparişi verildi...

Otokar'ın elektrikli mikrobüsleri İtalya yollarında görücüye çıkacak. Firma, 6 farklı şehirde toplu taşımacılıkta kullanılmak için 29 adetlik elektrikli e-Centro mikrobüs siparişi aldığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Koç Topluluğu markalarından Otokar, kendi tasarımı ve üretimi olan elektrikli araçları ile Avrupa pazarındaki büyümesini sürdürüyor.

Müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uyacak şekilde tasarlanan ve son teknoloji ile ürettilen elektrikli araç ailesi ile büyük beğeni kazanan Otokar, İtalya'dan 29 adet elektrikli e-Centro mikrobüs siparişi aldığını duyurdu. Türk mühendislerin tasarladığı ve ürettiği e-Centro mikrobüsleri, İtalya'nın altı farklı şehrinde toplu taşımacılık alanında hizmet vereceği kaydedildi.

Temiz çevre ve daha sessiz trafik, daha az işletme maliyetleri ve daha fazla verimlilik sağlamak hedefi ile tasarlanan Otokar'ın yeni elektrikli mikrobüsü e-Centro, önümüzdeki yıl ilk olarak Roma caddelerinde hizmet vermeye başlayacak. 2024 yılının ikinci yarısında ise Siracusa, Salerno, Reggio Calabria, Cagliari ve Palermo'da otobüs operatörleri Otokar konforu ile hizmet verecek. 

Otokar a 29 adet elektrikli otobüs siparişi verildi...

Otokar’ın toplu taşımacılık tecrübesi, alternatif yakıtlar konusundaki bilgi birikimi ve mühendislik kabiliyeti ile geleceğin beklentilerine odaklanarak ürettiği e-Centro'ların çok beğenildiğini kaydeden Ticari Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, "Sektörde 60 yıllık tecrübemiz ile ürettiğimiz on binlerce aracımız, dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca yolcuya hizmet veriyor.

Geçen yıl ağırlıklı olarak Avrupa'da yürüttüğümüz tanıtım çalışmaları neticesinde e-Centro'lar çok beğenildi. Dar sokaklı tarihi şehirler ve turistik bölgelerden, yüksek yolcu taşımacılığına ihtiyaç duyan metropollere kadar farklı ihtiyaçları karşılayan geniş bir elektrikli otobüs ailesine sahibiz. Sıfır emisyonlu araçlarımızın ihracatı artarak devam edecek" diye konuştu.

YENİ TASARIM VE TEKNOLOJİ

Otokar e-Centro'nun sahip olduğu tasarım, teknolojiler ve güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleri ile ön plana çıktığını belirten Erman, "Avrupa pazarındaki başarımızı, elektrikli araçlarımızla sürdürmeyi hedefliyoruz. 6,6 metre uzunluğundaki elektrikli mikrobüsümüz e-Centro başta olmak üzere, elektrikli otobüslerimiz toplam sahip olma maliyetlerinin yanı sıra performansı, geniş ve ferah iç hacimleri, hızlı şarj özellikleriyle konforlu bir toplu taşımacılık vadediyor. Siparişini aldığımız e-Centro mikrobüsler ile İtalya’nın toplu taşımacılıktaki elektrikli araç dönüşümüne katkı sağlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte daha temiz bir çevre ve sessiz bir trafik için Avrupalı belediyelerin ve otobüs operatörlerinin öncelikli tercihi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar’dan rekor! 14'üncü kez pazar lideri oldu

 

 


Geri Dön