Otomobil

Otomobil devinden flaş karar! Koltuk, bir Türk'e emanet

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis’in toplamda 6 bölgesinden biri olan Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde (MEA) Stellantis Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı bir Türk olmuş durumda. 1 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla yeni görevine başlayacak olan Anaç’tan boşalan Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü koltuğuna ise Gülin Reyhanoğlu getiriliyor

Bu kapsamda Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, MEA bölgesinde tüm Stellantis markaları ticari performans yönetimi ve teşkilat yapılandırılmasından sorumlu olacaktır. 1 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla yeni görevine başlayacak olan Anaç’tan boşalan Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü koltuğuna ise Gülin Reyhanoğlu getiriliyor. Peugeot Türkiye Genel Müdürü olarak 2017 yılından bu yana görev yapan İbrahim Anaç, Stellantis’in dünya çapındaki 6 büyük bölgesinden bir tanesi olmuş olan, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde (MEA Chief Operating Officer) Samir Cherfan’a bağlı olarak Stellantis Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirilmiş durumda.

Aile şirketi olan Peugeot, 1810 yılında Jean-Frédéric ve Jean-Pierre II PEUGEOT tarafından, Hérimoncourt (Doubs) kasabasında “Sous-Cratet” olarak isimlendirilen yerde bulunan aile hidrolik değirmeninin çelik fabrikasına dönüştürülmesiyle kurulmuştu. Aile, hepsi de çelikle ilgili olmak üzere aletler, yaylar, korse iskeleti, kahve değirmenleri, saat parçaları, bisikletler ve benzeri ürünler olmak üzere farklı alanlarda üretime başlamıştı. Armand PEUGEOT, Paris'teki Dünya Fuarında ilk PEUGEOT markalı aracını sergilemişti. Bu araç buharla çalışan (ticari olmayan) 3 tekerlekli bir araçtı. Araç, ünlü mühendis Léon Serpollet ile birlikte tasarlanmış idi.

İbrahim Anaç 1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 1990 yılında Ankara Polis Akademisi’nde üniversite öğrenimi gördükten sonra, ABD’nin Minnesota eyaletindeki Saint Thomas Üniversitesi’nde MBA ve Uluslararası İşletme alanında master yaptı. Harvard Business School’da General Management Programını tamamladı. İbrahim Anaç 2001 yılında Doğuş Otomotiv’de Satış ve Pazarlama alanında farklı görevler üstlendiği 7 yıllık tecrübesinden sonra 2005 yılında Nissan Türkiye’de pazarlama uzmanı olarak çalışmaya başladı 2. El Satış ve Operasyon Müdürlüğü, Pazarlama Müdürlüğü, Satış Bölümü Müdürlüğü, Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Koordinatörü ve Genel Müdür Yardımcısı gibi birçok pozisyonda çalıştı. Son 3 yıl Genel Müdür yardımcılığı yaparak Nissan Türkiye’de toplam 13 yıla yakın çalışmış ve başarılara imza attı. 20 Kasım 2017 yılında Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine başladı.