30 / 04 / 2024

Otomobil fiyatları ucuzlar mı?

Otomobil fiyatları ucuzlar mı?

Sıfır araç alım satımına getirilen kısıtlamanın ardından otomobil fiyatlarının ne yönde değişeceği merak konusu oldu. Alınan kararla fiyatların düşmesi bekleniyor.



Sıfır otomobil satışlarına getirilen kısıtlamanın ardından gözler otomobil fiyatlarına çevrildi. Sıfır ya da ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşlar, "Acaba otomobil fiyatları ucuzlar mı?" diye beklemeye koyuldu.

Yeni getirilen kısıtlamaya göre sıfır araç alanların otomobillerini satmak için ya 6 ay beklemesi gerekli ya da aracıyla 6 bin km yol gitmiş olması. Peki sıfır araçlara getirilen bu kısıtlamanın tüketiciye bir faydası olacak mı?

KISITLAMANIN TÜKETİCİYE FAYDASI


İşte bugün CNN TÜRK ekranlarında bu soruya cevap aranıldı. Otomotiv İşletmecisi Göksel Erkoyuncu canlı yayına katılarak sunucu Büşra Arslantaş'ın sorularını cevapladı. 

Araç fiyatlarının neden yüksek olduğu ile ilgili yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Göksel Erkoyuncu, konuyu üç başlık altında topladı: Enflasyon, kur artışı ve araç yokluğu. 

Otomotiv İşletmecisi Göksel Erkoyuncu'nun iddiasına göre; distribütör firmalar aracın olduğu dönemde yapacakları indirimi, araç yokluğunu bahane ederek yapmıyorlar.  Bu durum da araç fiyatlarının yüksemesine neden oluyor.


Geri Dön