28 / 10 / 2024

Otomobil ilanlarında yeni düzenleme! Uymayanlara 100 bin TL ceza kesilecek!

Otomobil ilanlarında yeni düzenleme! Uymayanlara 100 bin TL ceza kesilecek!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanları ile ilgili olarak bazı sosyal medya platformlarına yönelik yeni yönetmeliklerin geleceği söyledi. Otomobil ilanlarında yeni düzenleme geliyor. İşte ayrıntılar...




Otomobil ilanlarına yeni düzenleme geliyor. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanları ile ilgili olarak, "Onlar ya bize uyacaklar ya da uymadıkları takdirde her ilan başına 10-100 bin TL arası ceza uygulanacak" dedi.

UYMAYANLARA 100 BİN TL CEZA GELECEK!

Bakan Yardımcısı Gürcan, otomobil ilanları ile ilgili olarak bazı sosyal medya platformlarına yönelik yeni yönetmeliklerin geleceğini söyleyerek, "Şu anda tespitleri yapıyoruz. Onlar ya bize uyacaklar ya da uymadıkları takdirde her ilan başına 10-100 bin TL arası ceza uygulanacak" dedi.

Gürcan, motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yapılan değişiklikle distribütörlere de bazı yükümlülükler getirdiklerini de belirtti.

 Otomobil ilanlarında yeni düzenleme! Uymayanlara 100 bin TL ceza kesilecek!

OTOMOBİL İLANLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Gürcan, "Yetkili satıcıyı 1 ay içinde son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla taşıt almaya zorlamaması, fatura tarihinden sonra, taşıt fiyatında artış yapmaması, taşıtı 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim etmesi, yetkili satıcının taşıt satışlarını ve kampanyalara katılımlarını mal veya hizmet alımı gibi şartlara bağlamaması gibi kuralları devreye aldık.

Yine, sektörden gelen taleplere istinaden, yetki belgesi alınması için gerekli olan şartlar arasından iş yeri açma ve çalışma ruhsatını çıkardık ek olarak 1 Mart 2025 tarihine kadar yapılacak yetki belgesi başvurularına lise mezuniyeti şartına muafiyet getirdik" ifadelerini kullandı.

SON 3 AYDA OTOMOBİL FİYATLARI NE OLDU?

Uzmanlara göre ikinci el araç piyasasında arz fazlası yaşanırken fiyatlar gerilemeye başladı. Son üç ayda sıfır otomobillere gelen ortalama yüzde 10’luk zammın ikinci el ile sıfır arasındaki fiyat makasını açtığı belirtildi. 

Yılın son çeyreğinde durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasasında ibre yeniden yukarı döndü. Haziran ayında sıfır kilometre araçlarda gerçekleştirilen GSR2 geçişi ve cazip kampanyaların etkisiyle düşüşe geçen ikinci el araba pazarı Temmuz ve Ağustos aylarında toparlanırken, Eylüdr ivme kazandı.

2024'ün en iyi hibrit araçları hangileri? Model model öne çıkan araçlar...

Son 3 ayda konut satışları dipten döndü, otomobil satışlarında hareket yok!

Geri Dön