27 / 04 / 2024

Otomobil piyasasında büyük deprem! Taşıt kredisi faizleri piyasayı salladı! 

Otomobil piyasasında büyük deprem! Taşıt kredisi faizleri piyasayı salladı! 

Merkez Bankası faiz oranlarını artırmasıyla taşıt kredileri de nasibini aldı. Araba almak isteyenlere ikinci darbe taşıt kredisinden geldi. İşte güncel taşıt kredisi faizleri...



Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemler ile fahiş fiyatlamaların önüne geçildi ve piyasanın düzenini bozan uygulamalar engellenirken, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırmasıyla taşıt kredilerinde de  artışlar görüldü. 

OTOMOMBİL PİYASASINDA BÜYÜK DEPREM!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel  krediye erişimde yaşanan güçlüklerin reel kullanıcıları etkilediğini belirterek, şuan için talebin düşük olduğunu ve al-şatçı olarak tabir edilen kayıt dışı ticaret yapan kişilerin sektörden elini çektiğini açıkladı.

Kredi faiz oranlarında yapılan değişiklikler ve taşıt kredilerinde büyüme sınırı sebebiyle bankaların kredi verme iştahının kaçtığını belirten Ertemel, bu nedenlerden dolayı içinde bulunduğumuz dönemde taşıt kredisi alanında güçlükler yaşandığını söyledi.

Otomobil piyasasında büyük deprem! Taşıt kredisi faizleri piyasayı salladı! 

TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE OLDU?

Ertemel, 48 ay vade ve 400 bin TL’ye kadar kullandırılacak bir kredide faiz oranı yüzde 70.

36 ay vadede 400 bin TL-800 bin TL arası kullandırılacak bir kredide faiz oranı yüzde 50.

24 ay vade ve 800 bin ile 1 milyon 200 bin arası kullandırılacak bir kredide faiz oranı yüzde 30 seviyesinde.

 12 ay vade ve 1 milyon 200 bin ile 2 milyon TL tutarında kullandırılacak bir kredide faiz oranı yüzde 20 seviyelerinde yer aldığını açıkladı. Öte yandan 2 milyon TL tutarının üzerinde ki taşıtlar için bireysel kredi bulunmadığını aktardı.

Gerçek araç kullanıcıları açısından araç fiyatlarının artmasının finansmana olan ihtiyacı artırdığını söyleyen Ertemel, kredi konusunda yaşanan güçlüklerin de bu doğrultuda talebi etkilediğini belirtti.

OTOMOBİL PİYASASINDA YER YERİNDEN OYNADI!

Faizlerin yükselmesi ile araç piyasasının nasıl etkilendiğini açıklayan Ertemel, 'Yaşanan düşük talep sektörde faaliyet gösteren firmaları da etkiliyor. Önümüzdeki süreçte koşullar oluştuğunda bu konuda rahatlama sağlanacağı kanaatindeyiz.''dedi.

6+6 yönetmeliğinin etkisi ile sıfır araçta bollaşma ve krediye erişim gibi sebepler dolayısı ile otomobil piyasasında durgunluğun olduğunu söyleyen Ertemek, geçmişte pandemi ve sıfır araçta arz sorunlarının yaşandığı koşullarda otomobil, yatırım ve çok karlı ticaret alanı olarak görüldüğünden bahsetti.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

 


 


Geri Dön