Kent Haberleri

Otomobil sahipleri servetine servet ekledi! Ne altın ne dolar... Son 45 günde en çok otomobil sahipleri kazandı!

Son dönemlerin en gözde yatırım aracı olarak görülen otomobil, son bir buçuk ayda altın ve dövizden daha çok kazandırdı. Otomobil sahipleri servetine servet ekledi! Ne altın ne dolar... Son 45 günde en çok otomobil sahipleri kazandı! Son bir buçuk ayda ne altın ne dolar en çok otomobil sahipleri kazandı

Enflasyonuın altında kalan faiz getirisyle vatandaşlar birimklerini korumak için otomobil alımına yöneldi. Son bir buçuk ayda ne altın ne dolar en çok otomobil sahipleri kazandı. Otomobil sahipleri servetine servet ekledi! 

SON 45 GÜNDE OTOMOBİL SAHİPLERİ EN ÇOK KAZANAN OLDU! 

Son dönemlerin en gözde yatırım aracı otomobil oldu. Otomobili olanlar son 45 günde en çok kazanan yatırımcılar oldu. 

Ekonomim’den Aysel Yücel’in haberine göre VavaCars’ın Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, yurttaşların ‘döviz ve altından daha çok kazançlı’ gördükleri otomobile yatırım yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

Gözelekli’ye göre çip krizi nedeniyle sıfır araçların zor bulunması, bu araçlar için liste fiyatının üzerinde bedeller istenmesi ve enflasyonun yükselmesi, yurttaşları ikinci el araç alımına yönlendirdi.

İkinci el otomobillerin iki kat değerlendiğini belirten Gözelekli, ‘ikinci el araç alıcılarının döviz ve altını tercih edenlere oranla daha kazançlı olduğu söylemlerinin’ yoğunlaştığını dile getirirken fiyat artışının devam edeceğini aktardı. 

2022 Ocak ayında alınan ikinci el bir otomobil Mayıs 2023’e kadar ortalama yüzde 87 değerlenerek kazanç sağladı. Investing.com sitesine göre bu oran altında yüzde 58, dövizde yüzde 43. Yani otomobil, oransal olarak altın ve dövizden daha fazla değerlendi.

İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞLARI ARTTI!

İkinci el araba satışlarında büyük artış meydana geldi. Yüksek talep ve tedarik sorunlarından kaynaklı sıfır otomobil alamayan vatandaşlar mayıs ayının ortasından önce ikinci el otomobil almak için adeta birbirleri ile yarıştılar.

Son bir haftada ekspertiz noktalarındaki trafiğin yüzde 100 arttığı ortaya çıktı. Uzmanlara göre; artan bu talebin nedeni ‘önümüzdeki dönemde döviz artacak’ endişesi var.

Piyasada en çok tercih edilen araçlar ise sıfır araçların fiyatlarındaki artış nedeniyle daha cazip hale gelen, 3-5 yaş arasındaki araçlar oldu. Özellikle otomatik vitesli araçlara olan talep artarken, dizel araçların talebi ise azaldı.

Altın fiyatları bugün resmen çakıldı! 1 gramı bile olanlar acilen bakın! 3 Haziran 2023 altın fiyatları

1 dolar aslında tam bu kadar! Ekranlar bizi yanıltıyor mu? Dolarını kapan gelsin baksın!

Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Otomobil satışlarında rekor kırıldı! Yüzde 70 arttı!