Otomobil

Otomobil sahiplerine son dakika 'zam' şoku! Muayene ücretlerine zam geliyor!

TÜVTÜRK, 2025 yılı itibariyle araç muayene ücretlerine zam yapacağını duyurdu. Peki araç muayene ücretleri ne kadar olacak?  

TÜVTÜRK, 2015 yılı itibariyle araç muayene ücretlerine zam geleceğini açıkladı. TÜVTÜRK, tarafından yapılan açıklamaya göre, 2025 yılı itibariyle araç muayene ücretleri sil baştan değişecek. Peki  araç muayene ücretleri ne kadar olacak? İşte 2025  araç muayene ücretleri...

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİNE ZAM GELİYOR!

TÜVTÜRK, 2025 yılıyla beraber, araç muayene ücretlerine zam yapma kararı aldı. Yapılan düzenleme ile birlikte araç sahiplerinin muayene ücretlerinde artış yaşanacak. 

2025 ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

2025 yılında uygulanacak vergi, harç ve cezalardaki artış oranları belli oldu. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni yılda zamların yaklaşık yüzde 45 oranında olacağını açıkladı. 

TÜİK ekim ayı enflasyon verilerine dayanan yeniden değerleme oranının bu artışların temelini oluşturduğunu belirten Bingöl, vatandaşların 2025 yılında daha yüksek maliyetlerle karşılaşacağına dikkat çekti.

Artıgerçek'te yer alan habere göre; Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, 2025 yılında uygulanacak zam oranlarının yüzde 45 civarında olacağını öngördüğünü söyledi.

2025 YILI DAHA ZORLU GEÇECEK

Bingöl, yurt dışına çıkış harcı, IMEI kayıt ücreti ve araç muayene ücretlerindeki beklenen artışlarla ilgili de açıklama yaptı. Bingöl: '' Örneğin, IMEI kayıt ücretinin 45 bin 953 TL’ye çıkması, vatandaşları maddi anlamda zorlayacak gibi görünüyor. Bu artışlar, 2025 yılının ekonomik açıdan daha zorlu geçeceğini gösteriyor.'' dedi. 

İşte Ozan Bingöl'ün X hesabından yaptığı o açıklama;

Önümüzdeki yıl vergi, harç ve cezalardaki artış yaklaşık %45 civarında olacaktır.
-Yurtdışına çıkış harcı 500 TL’den 720 TL’ye
-İMEİ kayıt ücreti 31.692 TL’den 45.953 TL’ye
-Araç muayenesi 1.821 TL’den 2.641 TL’ye 
-En düşük radar cezası 1.506 TL’den 2.185 TL'ye

Elektrikli otomobil satışları düşüyor
Otomobil piyasasında son durum! İkinci ele talep artarken, fiyatlar düşmeye devam ediyor!
Otomobil sahiplerine bir iyi bir de kötü haber! Motorine 91 kuruş indirim, LPG'ye 42 kuruş zam geliyor!
Otomobil fiyatlarına zam yolda! İşte o tarih…