Ekonomi

Otomobilde zam rallisi: Markalar tek tek fiyat güncelliyor! İkinci el araçlara da yeni zam kapıda!

Dolarda yaşanan yükseliş özellikle telefon, bilgisayar ve otomobil gibi ithal ağırlıklı ürünlere zam gelmesine neden oldu. otomobil firmaları fiyatlarını tek tek güncelliyor. İkinci el araçlar içinde yeni zam kapıda.  Apple tarafından senenin üçüncü zammı geçen gün yapılırken, dün de diğer bilgisayar ve telefon üreticileri fiyatlarda güncellemeye gitti

Seçimlerden sonra ekonomi politikalarında yeni bir döneme geçilirken, bir süredir baskılanan döviz kurunun serbest kalması özellikle telefon, bilgisayar ve otomobil gibi ithal ağırlıklı ürünlere zam gelmesine neden oldu. 

Apple tarafından senenin üçüncü zammı geçen gün yapılırken, dün de diğer bilgisayar ve telefon üreticileri fiyatlarda güncellemeye gitti. Fiyat güncellemesi sebebiyle zaman zaman bazı ürünlerde satışlar dururken, benzer durumlar otomobil sektöründe de yaşandı. 

Dizüstü bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik ürünlerin fiyatlarına Haziran ayının başında yüzde 15 zam yapılmıştı. ABD’li teknoloji şirketi Apple'ın dolardaki yüzde 8’e yaklaşan yükselişin ardından yaptığı zamlarla; en ucuz telefonu iPhone SE modeli 19 bin 499 TL'ye, en pahalı modeli 1TB 14 Pro Max’in fiyatı da 67 bin 999 TL'ye yükseldi. 

Üniversite sınavına kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT hangi tarihte yapılacak? 

İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu: Megakent sıralamada 95 sıra yükseldi!

Deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış!

Dolar yükseliş trendine devam ediyor! Dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru