29 / 04 / 2024

Otomotiv piyasası rahatladı sıra geldi temel tüketim mallarına!

Otomotiv piyasası rahatladı sıra geldi temel tüketim mallarına!

Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat ve yanıltıcı reklamlar gibi bir çok konudaki mücadelesine iş dünyasından tam destek geldi. İkinci el ve sıfır araçta sorunların çözüldüğünü belirten iş dünyası temel tüketimdeki fahiş fiyat ve stokçuluk lobisine dikkat çekti.



İş dünyasının temsilcileri, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde fahiş ve spekülatif fiyat artışlarına yönelik alınan önlemlerin, etkilerinin piyasalarda görülmeye başlandığını söylüyor.

Dunya.com’daki habere göre İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın görevdeki ilk aylarında, piyasaları rahatlatan birçok öncü tedbirin alındığı ve reel sektörün ihtiyaçlarına hızla karşılık verildiğini belirtti. Bu dönemde, halkın satın alma gücünün korunması ve özellikle fiyat istikrarının sağlanması adına icraatlar yapıldığına dikkat çeken Avdagiç, şunları söyledi: "Ticaret Bakanlığı ile özel sektör arasındaki işbirliği, somut sonuçlar verdi. Bakanlığın aldığı tedbirler, yerli üretimin yaygınlaştırmasını, insanımızın gücünü ekonomiye ve ticarete entegre etmesini sağladı. Ticaret Bakanlığı, birçok alanda vatandaşın cebine ve reel sektörün üretimine doğrudan etki eden kararlarda proaktif bir yaklaşım gösterdi. Bunu da piyasaların rekabetçiliğini artırarak başardı. Ürün tedarikinin her koşulda sürdürülmesi, yerli üreticiyi koruyan piyasa yapıcı aksiyonlar iş dünyasına güven sağladı. Bakanlık ile KOBİ'lerin ihracat yapma kapasitelerinin geliştirilmesi için birlikte çalışmaya devam ediyoruz."

Otomotiv piyasası rahatladı sıra geldi temel tüketim mallarına!

ERİŞİM SIKINTISI YAŞANMIYOR

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da otomotiv sektöründe yaşanan stokçuluk ve erişim sorununa dikkat çekti. Bakanlığın aldığı tedbirlerin piyasada oldukça olumlu karşılık bulduğunu belirten Baran şöyle konuştu: "Bakanlığın aldığı tedbirler ve denetimler sonucunda, ikinci el otomotiv fiyatlarındaki köpük ortadan kalktı. Sıfır otomobilde artık erişim problemi kalmadı. Sahte ilanlar için alınan önlemler ve araç satış sınırlaması gibi uygulamalar da piyasayı dengeledi. Taşınmaz ve ikinci el otomotiv ilanlarının ilan sitelerinde sahte bilgilerle yayınlanmasını önlemek için yapılan yönetmelik değişikliğinin de piyasada olumlu etki yapacağını düşünüyoruz."

SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uzun da Ticaret Bakanlığının ikinci el araç piyasasındaki kayıt dışılığın ve fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için düzenlemelerin sektörü rahatlattığını ve fiyatlarda gerileme olduğunu söyledi.

Uzun, "Ticaret Bakanı'mız Ömer Bolat göreve geldiğinde sektör temsilcileri ile geniş çaplı bir toplantı yapmış, sektördeki problemlerin çözümü adına önemli adımlar atmıştı. Fiyatların yavaş yavaş geri geldiğini, köpüğün ortadan kalktığını görüyoruz. Vatandaşlarımızın otomotiv piyasasında oluşturulmaya çalışılan arz-talep dengesizliğinde mağduriyet yaşamaması, bizlerin de nihai önceliğidir" şeklinde konuştu.


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön