Otomobil

Otomotiv sektöründeki fırsatçılar mercek altında

Otomotiv sektöründeki şikâyetlerin artmasından sonra Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşecek.Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek, sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki hareketleri masaya yatıracak

Otomotiv sektöründeki şikayetler Ticaret Bakanlığını harekete geçirdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek, sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki hareketleri masaya yatıracak. 

Yetkili bayilerin, ikinci el kara taşıtı ticareti yapan temsilcileri ve distribütörlerin de bulunduğu toplantıda, otomotiv sektöründe ki gelişmeler incelenecek.

Dünya Gazetesinde yer alan detaylara göre, son günlerde en çok konuşulan sektörler arasında yer alan otomotiv sektöründe arz talep ve fiyat dengesini bozulduğu yönündeki eleştirilerden sonra Ticaret Bakanlığı konuyu mercek altına aldı.

Böylece Ticaret Bakanı Bolat, göreve geldikten sonra ilk sektör toplantısını 19 Haziran tarihinde otomotiv sektörünün temsilcileriyle gerçekleştirecek.

Yetkili bayilerin, ikinci el kara taşıtı ticareti yapan temsilcilerin ve distribütörlerin de katılımsağlayacağı toplantıda, otomotiv sektörü tamamen görüşülecek. 

İşte detaylar...
 

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE DENETİMLER HIZ ALDI!

Ayrıca otomobil satışlarına dair denetimler de bir yandan devam ediyor. Denetimler üç başlıkta yapılıyor.

Bunlardan 6 ay 6 bin kilometrelik satış kısıtlaması kapsamında geçtiğimiz günlerde belli olan verilere göre 35 milyon 110 bin TL idari para cezası kesildi.

Stokçuluk yapan bayiler de en üst sınırdan cezalar verilmeye devam ediliyor. Bu noktada Haksız Fiyat Denetleme Kurulu, stokçuluk yapan söz konusu bayilere 8 milyon 292 bin TL idari para cezası verdi.

Sıfır otomobil satışlarında en önemli hususlardan biri de aksesuar zorunluluğu olurken, bazı bayilerin araç satışlarında aksesuarı zorunlu tutarak bu aksesuar için uygulanan fahiş fiyata karşı da denetimler yapıldı. Bu doğrultuda ilgili bayilere 17 milyon 834 bin TL ceza kesilmiş oldu.

PEŞ PEŞE CEZA KESİLDİ!

Öte yandan Ticaret Bakanlığı tarafınca, otomotiv piyasasında fahiş fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için gerçekleştirilen '6 ay 6 bin kilometre' düzenlemesi kapsamında yapılan denetimlerde, otomobil yetkili bayi ve oto galerilere toplam 35 milyon 110 bin 527 lira idari para cezası kesildi.

Son zamanlarda otomotiv sektöründe sıfır araçlarda yeni kriz gündemde büyük yankı uyandırmıştı. Pandemide çip krizini neden gösterilerek fiyat artışının ardından şimdi de 'piyasada araç yok' algısı oluşturuyor.

Öyle ki, sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlara bayiler araç yok algısıyla 50 bin TL ya da 100 bin TL'lik sıra parası istiyor.

Küresel piyasalar Fed kararı sonrası temkinli hareket ediyor!

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023