Kent Haberleri

Otomotivcilerden lojistik sorununa ilginç çözüm! Tarihi Haydarpaşa limanına çadır kurdular!

Otomotivde teslimatları geciktiren lojistik sorunlarına Türkiye’de farklı bir çözüm getirildi. Firmalar lojistik sorununu limana çadır kurarak çözüyor.Bünyesinde DS, Peugeot, Citroen ve Opel gibi markalar yer alan Stellantis, teslimatlar için Haydarpaşa Limanı’nı kullanıyor

Otomotivde teslimatları gecikme yaşayan lojistik sorunlarına Türkiye’de farklı bir çözüm getirildi. Bünyesinde DS, Peugeot, Citroen ve Opel gibi markalar yer alan Stellantis, teslimatlar için Haydarpaşa Limanı’nı kullanıyor. 

Araçlar limanlardaki hazırlıktan sonra TIR’lara yüklenmek yerine gemilerle hemen Haydarpaşa’ya iniyor ve tarihi garın yanına kurulan çadırlardan teslim gerçekleştiriyor.

İşte detaylar...

Hürriyet'in haberine göre, Otomotiv markaları Bu yıl Ocak-Haziran döneminde Türkiye’ye ne getirdiyse sattı. Yatırım amaçlı alımlarla güç kazanan talebin de etkisiyle rekabette modele değil araç üretebilen ve hızlı teslim eden markaya bakıldı. Çünkü, bir yandan küresel üretim ve lojistik sorunları sürüyor bir yandan da otomobil fiyatları her ay zamlanıyordu.

Kurban Bayramı öncesinde ise Marmara Bölgesi’ndeki limanlarda adeta sıfır otomobil indirme yarışı başladı. Trafik o kadar yoğundu ki, bazı gemiler açıkta bekletildi. Araçlarını indirebilen markalar ise TSE onayı ve gümrükleme işlemlerindeki yoğunluktan dolayı teslimatları bayram öncesinde gerçekelştiremedi. Teslimatlarda geçikme yaşayan lojistik sorunlarına buldukları ilginç çözümle dikkat çekti.

GÜNDE 300 TESLİMAT YAPILIYOR

Bünyesinde Citroen, Opel, Peugeot ve DS gibi markaları barındıran Stellantis, geçen hafta itibarıyla araçları gemilerle Haydarpaşa Limanı’na indirerek tarihi garın yanındaki boş alana çadır kurdu ve doğrudan teslimata başladı. 

Haydarpaşa operasyonuyla grubun günde 300 araç teslimat ettiğini ifade eden Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, limanlarda önce araçların PDI denilen hazırlığının yapıldığını, ardından gemilerle direkt Haydarpaşa’ya indirildiğini belirtti. Böylece TIR sevkıyatına gerek kalmadığını söyleyen Özocak, "TIR’lar ise Anadolu’ya ve diğer bayilere hizmet veriyor. Zaten satışların yüzde 45’i İstanbul’dan gerçekleşiyor" dedi. Özocak, Haydarpaşa ile teslimat süreleri 10-15 gün erkene çekildiğini ve müşterilerin bayramdan önce araçlarını alabildiğini belirtti.

100 BİNİ BULACAK

Opel’in davetiyle Berlin’de gerçekleştirilen elektrikli Astra toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özocak, pazar beklentileri ve marka hedefleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Haziran ayında toplam binek ve hafif ticari araç satışlarının 100 bini bulmasını beklendiğini belirten Özocak, böylece, pazar Ocak-Haziran’da 545 bine gelecek diye kaydetti.

Bu hem ay hem de yarıyıl rekoru olduğunu söyleyen Özocak, "Biz de Opel olarak Haziran’da 10 bin adetlik satışla yani yüzde 10’luk pazar payı ile rekorumuzu kırmış olacağız. Yarıyıl toplamında satışlarımızı 40 bini bulacak. Yılı ise 60 bin adedin üzerinde satış, yüzde 6.5 pazar payıyla kapatmayı hedefliyoruz" diye ifade etti.

Kanyon AVM'nin değeri bu yıl 4 milyar TL'ye ulaştı!

Piyasalarda bayram haraketliliği! Gümüş fiyatlarında sert yükseliş! 

Dolar ve Euro'da şok artış! Kurda bir eşik daha aşıldı: Dolar 26 TL'yi, Euro 28 TL'yi geçti!