29 / 06 / 2024

Otoyol ve köprüleri zam geldi. Vatandaş geçiş ücreti için dolar bazında düşmüş dedi! 

Otoyol ve köprüleri zam geldi. Vatandaş geçiş ücreti için dolar bazında düşmüş dedi! 

Otoyol ve köprü geçişlerine dün  zam geldi. Osmangazi Köprüsü yüzde 37,5 artışla 399 TL’ye yükseldi.  Borsacı İbrahim Ethem Afacan, Osmangazi Köprüsü’’nün açılışından bu yana 8 yıldaki geçiş ücretlerini paylaştı. Bazı vatandaşlar ücretin dolar bazında düşük kaldığını söyledi.



Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine, dün gece yarısından itibaren uygulanmak üzere zam yapıldı.  15 Temmuz Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nde otomobiller için tek yön geçiş 15 TL’ den 24 TL’ye çıktı.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücreti 35 TL’den 49 TL’ye çıkarıldı.
Osmangazi Köprüsü’nden geçiş ücreti 290 TL'den 399 TL'ye yükseldi.

Böylece 15 Temmuz ve FSM Köprüsü geçiş ücretlerine yüzde 60, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yüzde 40, Osmangazi Köprüsü’ne ise yüzde 37,5 oranında zam yapılmış oldu.

X sosyal medyada 340 bin takipçisi olan Borsacı İbrahim Ethem Afacan, https://twitter.com/ibrahim___ethem hesabından, Osmangazi Köprüsü’’nün açılışından bu yana geçen  8 yıldaki geçiş ücretlerini paylaştı. 2016 yılında 88,75 olan geçiş ücretinin bugün 399 lira olduğunu belirtti.

Afacan’ın bu paylaşımına ilginç yorumlar geldi. Vatandaşlar,”2016 da dolar 3 liraydı , şu an 30 lira yani 887 lira olması gerekirken yarısı bile değil 399 liraymış yani düşmüş” derken, 8 senede ciddi bir indirim söz konusu yorumunu yapanlar da oldu.

İŞTE O PAYLAŞIM

8 YILDA CİDDİ İNDİRİM SÖZ KONUSU

İkinci el otomobil piyasasında kaos: 100 bin TL koysam sıfır alıyorum neden senden alayım sorunsalı…

Altınlarımı şimdi satıp düşünce tekrar alsam olur mu? Ünlü ekonomist cevap verdi

Borsadan kazanılan nerede değerlendirilmeli?

Ev sahibinin de EYT’linin de durumu aynı! Baraja takıldılar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön