Ekonomi

ÖTV bekleyenlerin sesi duyuldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde!

ÖTV indirimin gelmesini bekleyen vatandaşa müjde! AK Parti konuya dair hazırlıklara başlamayı planlıyor. Peki ÖTV ne zaman yapılacak? İşte detaylar!Bu konuda yeni gelişmeler yaşanıyor

2023 ÖTV indirimi olacak mı? 2023 yılı ÖTV muafiyeti ne kadar olacak? ÖTV indirimi ne zaman? soruları son günlerde bir hayli çok sorulur oldu. Bu konuda yeni gelişmeler yaşanıyor.

İşte ÖTV indirimine dair son gelişmeler…

Seçim hazırlıklarına devam eden AK Parti, seçimi kazanması durumunda otomobilde ÖTV'ye kademeli indirim getirmeyi planlıyor. Seçim vaadi olarak belirlenecek olan ÖTV indirimiyle bir araçtan alınan verginin yarı yarıya düşürülmesi bekleniyor. Bu hamle ile otomotiv sektörüne hareketlilik getirilmesi hedefleniyor.

 İşte, otomotiv sektörüne ÖTV indirimine dair yaşanan son dakika gelişmeleri...

Bu sene yapılacak genel seçimlerin 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilmesi için teknik ve bürokratik çalışmaların son sürat devam ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yandan AK Parti'nin seçim hazırlıklarını yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesi ile ilgili olarak kurmayları ile yaptığı toplantıda, "Net vaatlere yer verelim. Milletin taleplerini beyannameye yansıtalım ve vaatlerimizi, isteklerimizi her kesimin anlayacağı basit bir dille belirtelim. Ekonomide atılacak adımları ön plana çıkaralım" şeklinde konuştu.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE ÖTV İNDİRİMİ BEKLENİYOR!

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplumun en fazla beklenti içinde olduğu, otomobilde ÖTV indiriminin yapılıp yapılmayacağı bu konuda farklı öneriler gündeme geliyor. ÖTV indirimi konusunda 5 yıllık bir kademelendirme getirilmesi, bu kapsamda her yıl yüzde 10 indirim uygulanarak, 5 yıl sonunda yüzde 50 civarında bir indirime gidilmesi hakkında da öneriler bulunuyor.

ARAÇLARDAN VERGİ YARI YARIYA DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENİYOR!          

AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Örneğin, bir araç için 200 bin lira ÖTV ödeme yapılıyor ise 5 yıllık kademeli indirim ile  bu rakamın 5 yıl sonunda 100 bin liraya düşürülmesi üzerinde tartışmalar yürütülüyor" dedi.

İş garantili mesleki eğitime önem verilmesi, şehir hastaneleri kapsamında sağlık akademilerinin kurulması, yeni enerji ve ulaştırma yatırımlarına dair başlıklar da AK Parti'nin seçim beyannamesinin taşıyıcı unsurları arasında yer alacağı belirtiliyor.

2023 yeni model elektrikli araçlar! 2023’te hangi model elektrikli arabalar gelecek?

TOKİ kura takvimi İstanbul! İstanbul TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?