Genel

Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Genel seçimlere artık sayılı günler kala vatandaşlar oy kullanmaya dair birtakım sorularına yanıt arıyor. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları! Peki “Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?” İşte merak edilenler…

OY KULLANABİLMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEÇERLİDİR?

Peki “Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?” İşte merak edilenler…

OY KULLANMAK İÇİN YENİ KİMLİK GEREKLİ Mİ?

Seçmen kağıdı yanınızda bulunmuyor ise oy kullanılabilir. Oy verme günü kişilerin yanında T.C Kimlik Numaralı; T.C Kimlik kartı, nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi olabilir bunun yanında, pasaport, evlenme cüzdanınız gibi resmi belge sayılan belgelerden biri de olsa da oy kullanılabilir.

ESKİ KİMLİK KARTIYLA OY KULLANABİLİR Mİ?

Eski kimliği olan vatandaşlar, “Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi?” sorusuna yanıt arıyor. T.C kimlik numarası net bir şekilde belli olan, ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanları ile kimlik kartlarını güncellemeyen vatandaşlar 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerde oy kullanabilir.

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Vatandaşlar, nerede oy kullanılacağı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri netleştikten hemen sonra www.ysk.gov.tr web sayfası üzerinden "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden kolayca öğrenilebiliyor.

2023 YSK YURT İÇİ SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sandık sorgulama işlemini kolay bir şekilde yapmak istiyorsanız şu adımları dikkatli bir şekilde takip edebilirsiniz. Sandık bilgisi sorgulama işlemi için kullanmanız gereken bir hizmet adı bulunur. Bu hizmet adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Bilgisayarınızda bulunan tarayıcınızın hemen adres kısmına https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazabilirsiniz.