Kim Kimdir?

Oya Aydınlık kimdir? Oya Aydınlık nereden mezun?

OdeaBank Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı olan Oya Aydınlık kimdir? Oya Aydınlık nereden mezun? İşte ayrıntılar... İşletme alanında lisans derecesine sahip olan Aydınlık, Maryland Üniversitesi'nden mezun olmuştur

Oya Aydınlık, OdeaBank'ın yönetim kurulu üyesi ve denetim komitesi başkanı olarak görev yapmaktadır. İşletme alanında lisans derecesine sahip olan Aydınlık, Maryland Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Kariyerine Arthur Andersen'de denetçi olarak başlayan Aydınlık, daha sonra Societe Generale'de müfettiş olarak çalışmıştır. 1991-1996 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış ve bir süre Londra'da çalışmıştır.

 

JPM İstanbul Şubesi'nin kuruluşunda yer almasıyla birlikte JPMC Türkiye Genel Müdür Yardımcısı ve Müdürler Kurulu Üyesi olarak Türkiye'ye taşınan Aydınlık, hisse senedi, vadeli işlemler ve opsiyon konularında aracılık hizmeti veren JPM Menkul Değerler A.Ş. şirketinde de Müdürler Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

2011 yılında Credit Agricole Türkiye'de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmaya başlayan Aydınlık, ayrıca Denetim Komitesi Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Daha sonra Standard Chartered Yatırım Bankası'nın bankacılık lisansını almasının ardından bu bankada Kurumun Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı olarak görev yapmıştır ve bu görevini 2020 yılına kadar sürdürmüştür.

 

Haziran 2021'den bu yana Odea Bank A.Ş.'de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Oya Aydınlık, zengin deneyimi ve bankacılık sektöründeki liderlik pozisyonlarıyla tanınan başarılı bir profesyoneldir.

Dr. Ayşe Botan Berker kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?
Tamer Ghazaleh kimdir, ne iş yapar?
Dr. Imad Itani kimdir? Imad Itani kaç yaşında?