29 / 04 / 2024

Oyak Çimento Grubu matematik yarışması düzenliyor

Oyak Çimento Grubu matematik yarışması düzenliyor

Oyak Liselerarası Matematik Yarışması'nın sekizincisi final sınavıyla tamamlandı



İlk kez 2003 yılında `Hayat Matematiktir' sloganıyla Oyak Çimento Grubu tarafından başlatılan ve beş ilde 107 okulun katılımıyla gerçekleştirilen, bu yıl 16 ilde 491 okuldan 1964 öğrenciyle buluşan `Oyak Liselerarası Matematik Yarışması'nın sekizincisi final sınavıyla tamamlandı.
Oyak'ın 2010 Matematik Şampiyonu Bolu Fen Lisesi oldu. 16 ilin birincileri geçtiğimiz cumartesi günü TÜBİTAK tarafından hazırlanan sorularla İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü'nde kendi aralarında şampiyon okulu belirlemek için yarıştılar ve 33 puanla Bolu Fen Lisesi öğrencileri bu yılın şampiyonu oldu.

İkincilik Tekirdağ'a gitti
İkinciliği Tekirdağ İMKB Öğretmen Lisesi, üçüncülüğü Hatay Toşçelik Fen Lisesi kazandı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, şampiyon olan okul 15 bin TL değerinde karma laboratuvar kazandı. Ayrıca şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri 1000 TL değerinde birer kese altın ve başarılı öğrencilerin aileleri 1000 TL değerinde hediye çekiyle ödüllendirildi.
İl birincisi okulların öğrencileri, ekip lideri öğretmenleri ve okul müdürleri aileleriyle birlikte İstanbul'da Oyak Grubu'nun misafiri olarak ağırlandılar. Dört günlük program boyunca İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezen öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi kampüslerini de ziyaret ettiler.
Radikal


Geri Dön