02 / 05 / 2024

Oyak'ın 4 çimento şirketi karlılığını sürdürüyor

Oyak'ın 4 çimento şirketi karlılığını sürdürüyor

Celal Çağlar, "Zorlaşan pazar koşullarına rağmen sektörün en başarılı 4 şirketi olmaya devam ediyoruz" dedi



OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, çimento sektöründe faaliyet
gösteren 4 şirketlerinin, 9 aylık sonuçlara göre faaliyetlerini karlılıkla sürdürdüklerini, yıl sonunda da bu durumun devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Çağlar, grubun bir etkinliğine katılmak için geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve bunların OYAK Grubuna yansımalarını değerlendirdi. 9 aylık sonuçlarda iyi rakamlar elde ettiklerini belirten Çağlar, "Zorlaşan pazar koşullarına rağmen sektörün en başarılı 4 şirketi olmaya devam ediyoruz" dedi.

Çimento sektöründe faaliyet gösteren 4 şirketlerinin yılın 9 aylık sonuçlara göre karlılıklarına devam ettiğini belirten Çağlar, yıl sonuna kadar da bu başarılarının devam edeceğini öngördüklerini söyledi.

OYAK Renault'un 2009 yılında muhtemelen 280 bin araç üretimi ile yine sektöründe faaliyetlerini karlı ve verimli bir şekilde devam ettirdiğini anlatan Çağlar, şöyle konuştu:

"Kasım ayında yeni modelimiz Fluence'yi müşterilerimizin beğenisine bu fabrikamızdan sunuyor olacağız. OYAK Renault'un ürettiği araçların Türkiye'de satışını yapan MAIS, 11 yıldır sürdürdüğü Türkiye binek araç satışı liderliğini, açıklanan 2009 Eylül ODD verilerine göre 12. yılında da devam ettiriyor. 11 yıldır sürdürdükleri liderliklerini yıl sonunda da koruyacaklarına inanıyorum."

"2010 DA ZORLU BİR YIL OLACAK"
Çağlar, dünyada yaşanan kriz nedeni ile tüm başarılı şirketlerde olduğu gibi gruplarının da bu yılki karlılıklarının 2008 yılına göre azaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"2010 yılının da zorlu bir yıl olacağını düşünüyorum. Bu sebeple bundan sonraki süreçte çok daha dikkatli, tedbirli ve disiplinli olmalıyız. Bunun için maliyetlerimizin daha aşağıya çekilmesi, tasarruf tedbirlerimiz ve verimlilik daha çok önem arz ediyor. 2010'da da tasarruf tedbirlerimizi artırmalı, iş gücü, sermaye ve ekipman verimliliğimize çok daha önem vermeli, enerji maliyetlerimizi azaltacak tedbirleri daha çok sorguluyor olmamız gerekiyor." Başarının bir takım işi olduğunu anımsatan Çağlar, grup çalışanlarının 2010 yılında da başarılı sonuçlar alınabilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerine inandıklarını bildirdi.
AA


Geri Dön