14 / 05 / 2024

Öyle Bir Geçer Zaman ki için Beykoz'a yeni Balat kuruluyor!

Öyle Bir Geçer Zaman ki için Beykoz'a yeni Balat kuruluyor!

Öyle Bir Geçer Zaman ki geçen sezonun en çok izlenen ve konuşulan dizilerinden biri oldu. Dizinin seti bu sezon, çekimlerin büyük bir bölümününün yapıldığı Balattan taşınıyor...



Bütün mahalle şimdi Beykozdaki Eski Kundura Fabrikasına bire bir yeniden inşa ediliyor.

Dizinin çok merak edilen yönetmeni Zeynep Günay Tan (35) yeni kurulan dev platoyu ve yeni sezonu, Hürriyet Pazar'da Hakan Gence'ye anlattı... Tan, "Mahalleyi, mahalleye paralel yolları, Ali Kaptanın evini, büroları ve diziye yeni girecek bazı mekanları Beykozdaki platoya kuruyoruz. Bunlar 50 ev ve 20ye yakın dükkan" dedi...

Nasıl bir çalışma yapılıyor

- Önce Balatta kullandığımız gerçek evlerin santim santim ölçüleri alındı ve o mahallenin aynısı buraya yapıldı. Tek katlı binaları yapmakla çok katlıları yapmak arasında fark vardı. Gerçekten zorlandık. Zemin çalışmaları yapıldı, betonlar döküldü ve toplam 200 ton demir harcandı. 200 metrelik bölüme asfalt döküldü. Yüze yakın kişi iki ay çalıştı. 2 milyon lirayı buldu bu platonun bize maliyeti.

Peki neden Balatı terk ettiniz

- Dönem dizisi olduğu için çekim yaptığımız sokağı tamamen kontrol altına almamız gerekiyordu. Ekranda gördüğünüz arkadan geçen simitçi, yandan geçen çocuk bile bizim sete koyduğumuz insanlardı. Bu yüzden bir saatlik çekim dört saatte bitiyordu.

CENGİZ DEVECİ (UYGULAYICI YAPIMCI)

Seti başka yere kurmayı senenin ortalarında düşünmeye başladık. Her çekimde yaklaşık 200 kişi seyirci oluyordu. Sahneler yeniden çekiliyordu. Bu yüzden platomuz olması önemliydi. Bir binayı da lojistik amaçlı kullanıyoruz. Alt kat kostüm atölyesi olacak. Oyuncular bu binada hazırlanacak. Aslında tüm dünyada çekimler böyle yapılıyor."

Hakan Gence / HÜRRİYET

 


Geri Dön