GYO

Özak GYO'nun hedefi 5 yılda 2,5 kat büyüme!

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, 5 yılda 2,5 kat büyümeyi hedeflediklerini açıkladı. Keresteci, 5 yıllık süreçte net aktif değerlerini 3 milyar TL’ye, kira gelirlerini ise 172 milyon TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, yatırım, proje ve büyüme planlarını anlattı. Keresteci, yaklaşık 1.3 milyar TL düzeyinde bulunan net aktif değerlerini 2020 yılında 3 milyar TL’ye çıkartmayı planladıklarını açıkladı.


Keresteci, 2016 yıl sonunda 62 milyon TL olarak gerçekleşen toplam kira gelirlerinin ise bu yıl sonunda 76 milyon TL, 2020’de 105 milyon TL’ye ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti. 


Didim ve Demre projelerinin 2022’de kiralama portföyüne eklenmesiyle gelirlerinin 172 milyon TL’ye çıkmasını düşündüklerini ifade eden Keresteci, “Büyükyalı Projesi’nde ise toplam ciro miktarı yaklaşık 4.2 milyar TL” dedi.


Son dönemdeki projeleri ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Keresteci, 2009 yılında kurulan, 2012 yılında halka arz edilen şirketin toplam aktif büyüklüğünün bugün 2 milyar TL büyüklüğünde olduğunu vurguladı. 


Keresteci, “Kurulduğumuz 2009 yılından bugüne toplam aktif büyüklüğü 13.5 kat büyüdü. Toplam aktif büyüklüğü değeriyle, Türkiye’nin 7. büyük gayrimenkul yatırım ortaklığıyız. Geliştirici GYO olarak kendimizi konumlandırdık. 1.1 milyon metrekare toplam proje büyüklüğüne sahibiz. 2011 yılında 600 milyon TL olan ne aktif değerimizi bugün 1.28 milyar TL’ye çıkarttık. Devam eden Büyükyalı projemizle birlikte Balmumcu ve Göktürk’teki arsalarımıza yapacağımız projelerle beraber 2020’de yaklaşık 3 milyar TL’lik bir net aktif değere ulaşacağız. Bu da son 5 yıllık büyümemizi aynı hızda devam ettireceğimiz anlamına geliyor. 5 yıllık sürede 2.5 kat daha büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.


Özak GYO’nun büyümesinde Büyükyalı projesinin en büyük etken olduğunu ifade eden Keresteci, Balmumcu ve Göktürk projelerine gelecek yıl başlayacaklarınıu söyledi. Keresteci, “Yeni fırsatları takip ediyoruz. Yeni yatırımlar için de likidite alt yapımız var. Didim ve Demre’de arazilerimiz var. Bu iki yerde resort otel geliştirme hedefimiz var. Demre’de batı Antalya havalimanı projesiyle zamanlamayı örtüştürmek istiyoruz. Turizmde de büyüme hedefimiz var. Bizim gayrimenkul sektöründe nerede fırsat görüyorsak yatırım yapma iştahımız var. Tek bir alana odaklanmıyoruz. Yatırımı doğru merkeze konumlandırmak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.


Osmanlı döneminde fabrika-i Hümayun olarak kullanılan bugün Büyükyalı projesinin yükseldiği alanın renovasyonundan ise farklı bir heyecan hissettiklerini belirten Keresteci, "2014 yılında Emlak Konut’tan ihalesini kazandık. O günden beri de Emlak Konut’un en büyük arsa değerli projesi olarak devam ediyor. O zaman 4.2 milyar TL ciro taahhüdü ile ihaleyi kazanmıştık. 2 yıllık süre içinde, anket çalışmalarının da yer aldığı detaylı bir ön çalışma sürecinden sonra karma bir proje geliştirdik. Burası eski bir askeri alan. Geçmişi 1850’li yıllara dayanıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk askeri fabrikaları bu alana kurulmuş. Fabrika-i Hümayun olarak geçiyor. Daha çok fişek, mermi üretimi ve top dökümü orada yapılmış. Deniz kenarı olması sebebiyle nakliye açısından stratejik konumundan faydalanılmış. Bugüne kadar gelebilen yapılar var. Bizde projenin merkezine onları koyduk. Renove edip yeniden işlerlik kazandırıyoruz. İstanbulluların da bilmediği yapılar olduğu için İstanbul’un kültür hayatına kazandırmak istiyoruz. Dolayısıyla bir binamızı 500 kişilik tiyatro salonu, sinemaları, eğlence alanları olan bir merkez olarak bir başka binamızı ise gastronomi alanı olarak hayatın içine katmak istiyoruz. Cadde alışveriş alanı oluşturuyoruz'' diye konuştu.




Dünya