Yeni Şirketler

Özaltın Holding İstanbul'da otel arsası arıyor

Antalya'da üç oteli olan Özaltın Holding İstanbul'da otel arsası arıyor

ÖZALTIN Holding, ana iş kolu inşaatın yanı sıra turizm ve gıdada da adından söz ettirmeye başladı. Gloria Serenity, Gloria Verde ve Gloria Golf olmak üzere Antalya Belek'te üç oteli bulunan grup, şehir oteli kurmak için İstanbul'da uygun arsa arıyor.
Özaltın, golf turizminden daha fazla pay alabilmek için Avrupa'nın önde gelen golf merkezlerinden İspanya ve İngiltere'de hazır bir golf oteli satın almak için arayışta. Holdingin gıda sektöründeki yatırımı ise Belek'te bulunan 120 dönümlük sera. Özaltın Seracılık tarafından işletilen bu serada, yılda 3 bin ton domates, 300 ton da sivri biber üretiliyor.
Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, inşaat sektörünün yeniden canlandığını, hak edişlerin ödenmesi konusunda geçen yıla göre bu yıl daha az sıkıntı yaşandığını belirtiyor. Özaltın inşaat, Türkiye'nin önde gelen müteahhitlik firmalarından. Bugüne kadar birçok baraj ve altyapı inşaatı gerçekleştiren şirketin Elazığ, İzmir, Denizli ve Bingöl'de yapımına başladığı hidroelektrik santrallerinin (HES) inşaatı halen devam ediyor. Özaltın'ın Hindistan ve Libya'da da ihalesini kazandığı HES projeleri var.
Özaltın Holding, turizm sektöründen de bu yıl umutlu. Holdingin Turizm Grubu Genel Müdürü Özgür Çinkılıç, 2009'u yüzde 68 doluluk oranı ve 96 milyon dolar ciroyla kapattıklarını, bu yıl dolulukta yüzde 75'e, ciroda ise 110 milyon dolara ulaşacaklarını belirtiyor.
Para