Genel

Ozan Balaban: Yavaş yaşam biraz durmamız gerektiğini hatırlatıyor!

Dünyanın en popüler gezici sokak sergilerinden olan Pembe Salyangozlar İstanbula geldi. Toskana Evlerini yapan Emaar Türkiye, İstanbula getirdiği serginin adını Toskava Vadisi Yavaş Yaşama Dönüş koydu....

Dünyanın en popüler gezici sokak sergilerinden olan Pembe Salyangozlar İstanbula geldi. Toskana Evlerini yapan Emaar Türkiye, İstanbula getirdiği serginin adını Toskava Vadisi Yavaş Yaşama Dönüş koydu. Milanoda 6 sanatçıdan oluşan bir grubun başlattığı Pembe Salyangozlar, 3 metaforu temsil ediyor. Bunlardan biri dinlemeye açık olmak, salyangozların antenleri bunu simgeliyor. Diğeri sırtlarında evlerini taşıdıkları için ikamet kavramını, bir diğeri de şekillerinin de @ benzemesi nedeniyle iletişimi simgeliyor.

Dünyanın en popüler gezici sokak sergilerinden biri Pembe Salyangozlar... Bana sorarsanız renkleri fuşya ama herkes pembe diyor, biz de öyle diyelim.  Dünden itibaren ilk durakları Bebek Parkına yerleştiler. Tam 9 tane farklı boyutlarda salyangoz Bebek Parkını renklendirdi. 5 hafta boyunca İstanbulda farklı adreslerde olacaklar. Pembe Salyangozların neyi simgelediklerine gelince... Milanoda 6 sanatçıdan oluşan bir grubun başlattığı Pembe Salyangozlar 3 metaforu temsil ediyor. Bunlardan biri dinlemeye açık olmak, salyangozların antenleri bunu simgeliyor. Diğeri sırtlarında evlerini taşıdıkları için ikamet kavramını, bir diğeri de şekillerinin de @ benzemesi nedeniyle iletişimi simgeliyor.

Pembe Salyangozları İstanbula Emaar Türkiye getirdi. Bu serginin adını da Toskava Vadisi Yavaş Yaşama Dönüş olarak koydular. Hatırlatmakta yarar var. Emaarın Türkiyedeki ilk projesi Toskana Evleri. Emaar Türkiyenin CEOsu Ozan Balaban bir grup gazeteciye hem Toskana Vadisi projesini, hem sergilerini anlattı, hem de yavaş yaşama gönderme yaparak birlikte nefes terapisi aldık.

% 75i yeşil alan

Öncelikle Toskana Vadisi projesiyle Pembe Salyangozlar arasındaki bağdan söz edelim. Toskana Vadisi de Yavaş Yaşam konseptinden ilham alan bir proje. Büyükçekmecede 1.7 milyon metrekare alan üzerine kurulu 12 farklı tipte 540 konutu kapsıyor. Projenin yüzde 75i yeşil alan. Ozan Balaban, İstanbul gibi bir şehirde yavaşlamak çok zor. Hepimiz günlük yoğunluk içinde birçok şeye hasretiz. Kişisel olarak ben büyüdüğüm İzmirin eski haline hasretim. Sokakta oynayarak büyüdüm, ama benim çocuklarım bunu yapamıyor. Toskana Vadisi özlem duyulan ortamı geri getiriyor. Biz bu sergiyle doğru yerde, doğru yaşam tarzıyla şehrin içinde de yavaş yaşamın mümkün olduğuna dikkat çekmek istiyoruz diyor.

Sohbetimiz sırasında Toskana Vadisindeki tüm bitkilerin İtalyadan getirtildiğini öğreniyoruz. Büyükçekmeceden İtalyaya giden toprak örnekleri üzerine yapılan çalışmalar sonucunda vadinin bitki örtüsü belirlenmiş. 41 tır bitki İtalyadan getirtilmiş, 91 bin ağaç dikilmiş proje kapsamında. Malum projenin Toskanayı çağrıştıran ayaklarından biri de üzüm bağları. Toskana Vadisinde kurulan sistemle sular da arıtılıyor, sulama arıtmadan geçen sularla yapılıyor. Yakında vadide rüzgar enerjisinden de yararlanılacak. Kendini şehir yaşamının hareketinden uzaklaştırmak isteyenler ve maddi imkanı olanlar için farklı bir proje Toskana Vadisi.

Balaban, Türkiyede özelikle de İstanbulda birçok değerli projeye imza atıldığını, bunun da Emaarı heyecanlandırdığını söylüyor. Kemer Country projesinin de Yavaş Yaşama örnek olduğunu düşünen Balaban, çılgın proje diye tanıtılan yeni şehir projelerinin kapsamında farklılık yaratan projelerin de olması gerektiğinin altını çiziyor.

Eşim başbaşa yemek için 3 kişilik rezervasyon yaptırdı!

OZAN Balabanla sohbet sırasında hepimiz işlerimizin yoğunlundan, eşlerimizle, çocuklarımızla daha çok zaman geçirmeye hasret olduğumuzdan söz ederken ikiz babası Ozan Balaban eşiyle arasındaki bir diyaloğu bizimle paylaştı:

Malum çok yoğunum. Hafta içi evde eşim ve çocuklarımla yemek yemeğe hasretim. Eşimle de başbaşa zaman geçirmek zor oluyor. Geçenlerde eşim başbaşa yemek yememiz için yer ayırtmış. Bana 3 kişilik rezervasyon yaptım, dedi. 3üncü kişi kim dedim, Blackberryin dedi. İşimizi hep yanımızda taşıyoruz, özel yaşamlarımızda da telefonumuzla hep iş konuşuyoruz. Yavaş Yaşam bize biraz durmamızı hatırlatıyor dedi... Kulağınıza küpe olsun...
Vatan/Elif Ergu