05 / 05 / 2024

Ozan Özdemir oteller için akıllı rehber terminalleri geliştirdi!

Ozan Özdemir oteller için akıllı rehber terminalleri geliştirdi!

Girişimci Ozan Özdemir, uçağı kaçırdığı için zorunlu olarak kaldığı Almanyada açık restoran bulamayıp, fast fooda talim edince kendi çözümünü üretti. Özdemir, oteller için NetGuide adını verdiği akıllı rehber terminalleri geliştirdi



İçinde gezilecek yerlerden restoranlara sağlıktan güzelliğe, kültür sanattan alışverişe 9 farklı kategori bulunan terminaller reklamverenler içinde yeni bir mecra.

150 otelle anlaşma yaptı

NetGuide Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Özdemir, akıllı terminalleri geliştirmesinde uçağı kaçırmasının etkili olduğunu söyleyerek, Uçağı kaçırınca Münihte kalmak zorunda kaldım. Otelin mutfağı kapalı olduğu için bir taksiye atlayarak restoran aramaya koyuldum. 70 euroluk Münih turunun ardından bulabildiğim tek yer fast food restoran oldu. Aklıma her alanda yol gösterici conciergeden daha kapsamlı bir cihaz tasarlamak geldi diye konuştu.

İlk olarak Almanyada otel ve devlet dairelerinde NetGuideı yerleştirmeye başladıklarını ifade eden Özdemir, Türkiyede ise 4 ve 5 yıldızlı olan 150 otel ile anlaşma yaptık dedi.

Çıkışı al, indirimi kap

Her kategori için en iyi 10 mekanın yüklemesini yaptıklarını ifade eden Özdemir, terminallerin çalışma yöntemi hakkında şu bilgileri verdi:
Spa ya da masaj hizmeti almak isteyen bir müşteri en yakında gidebileceği mekanların liste ve özelliklerini görüyor. Gitmeye karar verirse krokisinin çıkışını alıyor. Biz bu yolla hem onlara kolaylık sağlıyoruz hem de kaç kişi tarafından kullanıldığını tespit ediyoruz. Gelecek yıl mekanların çıktısını alıp gelen müşterilere indirim yapılmasını da sağlayacağız dedi.
Terminallerin otellerin istedikleri dillere göre ayarlanabileceğini ifade eden Özdemir, Eğer otel fazla Arap turist ağırlıyorsa ya da Rusların talep ettiği bir yerse dil ayarlamasını ona göre yapıyoruz diye konuştu.
Terminallerin ücretsiz olarak verildiğini dile getiren Ozan Özdemir, mekan tanıtım ve bilgilerinin aylık 20 TLlik reklam ücreti karşılığında koyulduğunu ifade etti.

10 milyon euro ayırdı

10 milyon euro bütçeyle 2 yıllık bir çalışma sonucu NetGuideı geliştirdiklerini anlatan Özdemir, Şu an terminaller Almanyada üretiliyor. Yıllık 2-3 bin terminal ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Seneye üretimi Türkiyede yapmak istiyoruz. Bu yüzden Çorlu bölgesinde fabrika yatırımı için 15 dönümlük bir arazi bakıyoruz dedi.
Milliyet/BESTE ÖNKOL


Geri Dön