27 / 04 / 2024

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden faydalanmak istiyor!

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden faydalanmak istiyor!

Özbekistan, sosyal konut inşasında Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğini geliştirmek için ortak çalışma grubu oluşturmak için düğmeye bastı.



Özbekistan, sosyal konut inşasında Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğini geliştirmek için ortak çalışma grubu oluşturmak için  start verdi.

Özbekistan Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, ülkedeki temasları kapsamında Başbakan Yardımcısı, Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Cemşid Hocayev ile bir buluştu.

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ nin deneyimlerinden faydalanmak istiyor!

Bulut ve Hocayev, işbirliği imkanlarını masaya yatırdı. Hocayev, söz konusu görüşmede Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Türk halkı için uygun fiyatlı sosyal konut inşasına yönelik faaliyetlerini çok takdir ettiklerini belirterek, sosyal konut inşa etme konusunda Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise ortak projelerin hayata geçirilmesi, teknik destek ve sosyal evler inşa etme stratejisi geliştirilmesi konularında Özbekistan ile işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, söz konusu görüşmenin sonunda taraflar, sosyal konut inşa etme konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden istifade etmek için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile işbirliğini geliştirmek için ortak bir çalışma grubunun oluşturulması konusunda anlaşmaya varıldı.


Geri Dön