Dış Piyasalar

Özbekistan'da emlak kira bedeli yüzde yüz arttı!

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov tarafından imzalanan kararla emlak kira bedeli yaklaşık yüzde yüz arttırıldı. Son değişiklikle, 2013'de 3 bin son sum olan en düşük metre kare fiyatı, 6 bine (yaklaşık 2,5 dolar) çıkartıldı...

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov tarafından imzalanan kararla emlak kira bedeli yaklaşık yüzde yüz arttırıldı. Son değişiklikle, 2013'de 3 bin son sum olan en düşük metre kare fiyatı, 6 bine (yaklaşık 2,5 dolar) çıkartıldı.


1 Ocak itibariyle geçerli olan yeni uygulamayla ülke genelindeki tüm konutların metre kare başı kira bedelinde artışa gidildi. Buna göre başkent Taşkent'teki en düşük kira bedeli metre kara başı olarak 6 bin som olarak belirlendi. Bu rakam Karakalpakistan'ın başkenti Nukus'ta 4, ülkenin diğer vilayetleri için ise 2 bin olarak açıklandı. Metre kare başı belirlenen yeni rakamlar geçen sene 3 bin, 2 bin ve bin şeklindeydi.


Son değişiklikle 100 metre karelik dairesini kiraya veren bir şahıs ayına en az 45 bin sum (yaklaşık 18 dolar) vergi ödemek zorunda kalacak.


Sabah Gazetesi