29 / 04 / 2024

Özbekistan’ın simge projesini Türk şirket inşa edecek!

Özbekistan’ın simge projesini Türk şirket inşa edecek!

Özbekistan'ın simge projeleri arasında yer alan tema park projesi Outdoor Factory tarafından inşa edilecek.



Son dönemlerde hayata geçirdiği eğlence parkları, müzeler ve anıt çalışmaları ile dünyanın farklı coğrafyalarında tanınan firmalar arasında yer alan Outdoor Factory, Özbekistan Taşkent’te, yeni bir proje hayata geçirecek.

Merakla beklenen projenin sunumu Özbekistan Taşkent’te, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in de katılım sağladığı bir toplantıda yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Özbekistan'ın vizyonu ve turizm hedefleri de masaya yatırıldı. Merakla beklenen projenin Taşkent'in gözde projesi olması bekleniyor.

Özbekistan’ın simge projesini Türk şirket inşa edecek!

Beklenen projeyle ilgili önemli açıklamalar yapan Outdoor Factory Ortağı Sinan Turaman, “Sayın Cumhurbaşkanına değerli fikirlerini bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ederiz. Özbek sanatçıların ve tarihçilerin yönlendirmesiyle, ikinci etabın hayata geçirilmesi konusunda bizi tercih ettiği için onur duyduk. Özbekistan tarihi önemi ve stratejik konumu nedeniyle zengin bir kültürel mirasa sahip. Outdoor Factory olarak ülkenin tarihi zenginliklerini ön plana çıkaran, çekim noktalarını bir çatı altında toplayan bu tema parkta, meydan projeleri, çocuklar için oyun parkları, kinetik heykeller ve bölgesel konseptler tasarladık. Hedefimiz burayı hem Özbekistan hem de çevre ülkeler için turizm alanında bir çekim merkezi haline getirmek” şeklinde konuştu.

Özbekistan’ın simge projesini Türk şirket inşa edecek!

Outdoor Factory Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bescelioğlu ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu değerli projemizin yanında, Outdoor Factory’nin yurt dışında büyümesi Almanya, İtalya, Fransa, Bulgaristan, Özbekistan, Katar ve Azerbaycan’da devam ediyor. Özellikle, pandemi döneminde ülkelere katma değer yaratacak projeleri gerçekleştirmekten ve ihracat yoluyla Türkiye’ye değer oluşturmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” 
 

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 0,5 büyüdü!


Geri Dön