Emlak Terimleri

Özbekler Türkiye'den ev alabilir mi?

Özbekistan vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinme hakları var mı? Özbekler Türkiye'den ev alabilir mi? Özbekistanlılar Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan ülke listesi...

Özbekler Türkiye'den ev alabilir mi?

Özbekistan, Orta Asya'da, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmış Türk lehçelerinden Özbekçe konuşan bir devlet. Özbekistan, (Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Türkiye, ve Türkmenistan ile birlikte) günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletlerinden biri olup TÜRKSOY'un üyesidir. 


Denize kıyısı olmayan ülkenin komşuları kuzeyde ve batıda Kazakistan, doğuda Kırgızistan ve Tacikistan ile güneyde Afganistan ve Türkmenistan'dır.


Peki Özbekistan vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinme hakları var mı? Özbekler Türkiye'den ev alabilir mi? Özbekistanlılar Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?


Özbeklerin Türkiye'den tapu edinim hakları, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor.


Bu listeye göre Özbekler Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkına sahip olan milletler arasında yer alıyor. Ayrıca, Özbekler için özel bir koşul da bulunmuyor.


Özbekistan vatandaşlarının tapuda gerekli belgeleri temin etmeleri yeterli oluyor:


Gerekli bilgiler:

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.