18 / 05 / 2024

Özdilek, 2013'te GYO kurmayı planlıyor!

Özdilek, 2013'te GYO kurmayı planlıyor!

Tekstilci Özdilek, Levent"te 5 yıl önce satın aldığı Kanyon ile Metrocity arasında yer alan 33 dönümlük arsada 5 yıldızlı 420 odalı bir iş oteli, 35 bin m2"lik bir ofis ve 100 mağazalı bir AVM projesinin hafriyatını sürdürüyor



Kendi tekstil mağazasının da bulunduğu AVM"den Kanyon"a direkt bağlantı kurulması için Eczacıbaşı Grubu ile anlaştıklarını söyleyen Hüseyin Özdilek, œProjemizdeki AVM, bazı noktalardan Kanyon ile birleşerek bölgede sinerji yaratacak dedi. Eskişehir, Samsun ve Kütahya"yı da gayrimenkulde yatırım listesine koyan Özdilek, 2013 yılında ise gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmayı planlıyor.

RDS ve Reform İnşaat"ı kuran Redstar markasının sahibi Nedim Özbek, Solarkent"i inşa eden Aydınlı Grubu, Eroğlu Yapı"yla faaliyet gösteren Eroğlu Grubu"nun ardından tekstil kökenli Özdilek de inşaat sektöründe hedef büyüttü.

Afyon˜dan Bursa"ya, Kocaeli"nden İzmir"e Özdilek markasıyla tekstil sektöründeki ilk mağazalaşma hareketini başlatan Özdilek, aslında bu yönüyle inşaat sektörüne uzak olmasa da, geliştirmeyi planladığı yeni projelerle sektördeki büyüme çıtasını yükseltti. şžirket 5 yıl önce İstanbul Levent"te satın aldığı Kanyon Alışveriş Merkezi ile Metrocity arasında yer alan 33 dönümlük arsada 100 bin metrekare inşaat alanlı karma bir projenin hafriyatını yürütürken, projede geliştirdiği yeni bir revizyonla da bölgenin sinerjisini artırmayı hedefliyor.

220 milyon $"a malolacak

35 bin metrekaresi ofis, yaklaşık 35 bin metrekaresi 5 yıldızlı, 420 odalı bir iş oteli, geri kalanı ise alışveriş merkezinden oluşacak projenin AVM bölümünün Kanyon"la geçişli şekilde tasarlanması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Özdilek A.şž. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, œÖzdilek tekstil mağazası başta olmak üzere 100"ün üzerinde mağaza ve marketin yer alacağı alışveriş merkezimizin bazı bölümlerinin Kanyon"a geçiş sağlaması ve müşterilerin rahat biçimde bir merkezden diğerine gidebilmesi için Kanyon AVM"nin sahibi Eczacıbaşı Grubu ile anlaştık. şžu an proje üzerinde çalışıyoruz.

Mağaza karması ise bu nedenle Kanyon"dakinden farklı olacak. Bu tasarım, bölgede sinerji yaratacak diye konuştu.

Yatırımın 220 milyon dolara malolacağını ve taşeron şirketler aracılığıyla inşa edileceğini söyleyen Özdilek, inşaatı 2013 yılında tamamladıklarında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kuracaklarını açıkladı. İş merkezlerine odaklanan grubun inşaat alanındaki planları ise sadece İstanbul"la sınırlı değil. Eskişehir"de 25 bin metrekarelik arsada içinde bir alışveriş merkezi ve 72 konuttan oluşan bir proje yürüttüklerini dile getiren Özdilek, Samsun ve Kütahya"da içinde iş merkezi bulunan projeler hayata geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

5 yıldızlı iş otelini de işletecek

Kanyon AVM"nin yanında yer alan projede fitness center ile hem otel hem de ofislere hizmet verecek toplantı odaları tasarlandığını söyleyen Özdilek A.şž. Başkanı Hüseyin Özdilek, İzmir"deki Crown Plaza gibi oteli de kendilerinin işleteceklerini kaydetti. Projeyi, Piramit Mimarlık geliştiriyor.

Avrupa"daki ilk ev tekstili mağazalarını İngiltere ve Almanya"da açacak

İnşaat sektöründe iç piyasada başlayan canlılığın yanı sıra Türkiye"nin dünya müteahhitlik sektöründe çin"den sonra ikinci sırada bulunmasını ˜heyecan verici" olarak tanımlayan Hüseyin Özdilek, tekstilde üretimlerinin sürdüğüne, bu alanda da farklı projeleri olduğuna da değindi.

Halen Azerbaycan, Kazakistan, Kosova, Arnavutluk, Sofya, İran gibi 10"a yakın ülkede 20"ye yakın mağaza ve 500"e yakın satış noktasında hizmet verdiklerini hatırlatan Özdilek, œÜrünlerimizi sattığımız Avrupa"da artık mağazacılıkla da büyüyeceğiz. 300-400 metrekarelik ev tekstili mağazalarımız olacak. 2011 yılından sonra Avrupa"da İngiltere başta olmak üzere Almanya ile devam edeceğiz diye konuştu.

GYODER"in yeni başkanı Işık Gökkaya oldu

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği"nin (GYODER) 27 Ocak"ta düzenlenen 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı"nda 2011-2012 dönemi Yönetim Kurulu seçildi. Derneğin 2011-2012 dönemindeki yeni başkanı, 2009-2010 döneminde görev yapan Turgay Tanes"in ardından Işık Gökkaya oldu.

Gökkaya, GYODER"de 2002 yılı ve 2009-2010 dönemi başkan yardımcısı olarak görev aldı. GYODER kurucu üyeliğini ve ULI Türkiye yönetim kurullarında başkan yardımcılığını da üstlenen Gökkaya, Y&Y GYO"da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile Forum İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği"ni de sürdürüyor.

2.5 milyar dolarlık Güney Park 3 yılda teslim edilecek

Sinpaş Yapı Endüstri ve Tic. A.şž.,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı protokol çerçevesinde, Ankara"nın çankaya ilçesine bağlı Mühye köyündeki Güney Park Projesi ile ilgili kentsel tasarım ve planlama sürecinin devam ettiğini, belediyenin ruhsat onay tarihinden itibaren 3 yıl içinde konutların inşasının tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. Ekonomik değeri yaklaşık 2.5 milyar dolar civarında olması öngörülen ve Türkiye"nin en büyük lüks konut projesi olması planlanan Güney Park, ekonomik büyüklüğünden dolayı yatırım paketlerine bölünerek çok sayıda firmaya ihale edildi. Proje kapsamında, bin villa, 500 teras ev ve 22 ile 32 katlı bloklardan oluşan 4 bin 500 çok katlı ev olmak üzere 6 bin konut yapılacak.
Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön