28 / 06 / 2024

Özel sektörde ara zam var mı? Patronlar kararını verdi, özel sektör çalışanları hemen bakın!

Özel sektörde ara zam var mı? Patronlar kararını verdi, özel sektör çalışanları hemen bakın!

Her geçen gün etkisini giderek artıran enflasyon ara zam beklentilerini de artırırken patronlar da kararlarını verdi. Peki özel sektör çalışanları ara zam alacak mı? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen ara zam ile ilgili detaylar...



 

Emekli ve memurların Temmuz ayında alacakları zam oranları hemen hemen netlik kazanırken, milyonlarca çalışan da asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yılın ilk yarsında enflasyon artmaya devam ederken asgari ücrete zam yapılmayacağının açıklanması milyonlarca çalışanı hüsrana uğrattı. 

Hükümet milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücrete herhangi bir ara zam düşünmezken, özel sektör ise ara zam ile ilgili olarak ikiye ayrıldı.

Peki özel sektör çalışanları ara zam alacak mı? Özel sektör çalışanlarına ara zam var mı? İşte pek çok çalışan tarafından merak edilen ve araştırılan soruların yanıtları...

Özel sektörde ara zam var mı? Patronlar kararını verdi, özel sektör çalışanları hemen bakın!

Emekli ve memur maaşları hesaplamaları hemen hemen netlik kazanırken, asgari ücrete herhangi bir zam gelmeyeceği de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanmıştı. 

Gündemden düşmeyen yüksek enflasyonun en çok vurduğu kesim olan kesim ücretli çalışanlar olurken milyonlarca çalışanın umudu önümüzdeki Temmuz'da maaşlara ara zam yapılması şeklindeydi. Fakat Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre durum şu an için pek iç açıcı değil.

Yaşadıkları geçim derdi vatandaşların alışma motivasyonunu yok ederken, her üç şirketten yalnızca bir tanesi çalışanlarına ara zam yapmayı düşünüyor.

ASGARİ ÜCRET ERİDİ

Sürekli olarak artan enflasyon sebebiyle milyonlarca çalışanın gelir kaybı adeta zirve yaparken şu an için 17 bin 2 Türk Lirası şeklinde uygulanan net asgari ücret 2024 yılının Ocak ayından bu yana yaklaşık olarak 4 bin Türk Lirası eridi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bugün neredeyse ortalama ücret olan  asgari ücret alan yaklaşık 10 milyon emekçiyi önümüzdeki dönemlerde daha zor günler beklediği kaydediliyor. Durum böyle olunca da  asgari ücrete zam talebi her geçen gün giderek daha da artıyor.

 

Bu göçmen yasası niçin değiştirildi?

İŞKUR 81 şehirde en az ilk okul mezunu 24 bin 907 personel alıyor! İşte İŞKUR beden işçisi başvuru 2024...

Engelli raporu nasıl alınır 2024? Engellilerin araç alımında yeni düzenleme detayları 2024!


Geri Dön