Kent Haberleri

Özel sektörde maaş zamları netleşiyor mu? İşverenlerin zam planı belli oldu! Duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! 

Memur, emekli ve asgari ücretlinin maaş zamlarının peş peşe duyurulmasıyla birlikte şimdi tüm dikkatler özel sektör çalışanlarının maaşlarında. İşverenlerin 2023 maaş zammı planları ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...  Uzmanlar, çalışanların asgari ücret zammını gösterge kabul ettiğini vurgularken; Brother & Partners tarafından yapılan araştırma ise işverenlerin 2023 maaş zammı planları ile ilgili ipucu verdi

Memur, emekli ve asgari ücretlinin maaş zamlarının peş peşe duyurulmasıyla birlikte şimdi tüm dikkatler özel sektör çalışanlarının maaşlarında. Uzmanlar, çalışanların asgari ücret zammını gösterge kabul ettiğini vurgularken; Brother & Partners tarafından yapılan araştırma ise işverenlerin 2023 maaş zammı planları ile ilgili ipucu verdi. 

Yeni asgari ücret yüzde 54,6'lık zam oranıyla 8 bin 506 lira olarak belirlenirken; memur ve emeklinin zam oranı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önce yüzde 25 olarak açıklandı, ardından yüzde 30'a yükseltildi. 

Yeni yıla girilmesi ile birlikte milyonlarca çalışanın yeni maaşları kesinleşirken; şimdi ise herkes özel sektördeki maaş zamlarının ne kadar olacağını merakla araştırıyor. 

Özel sektörde maaş zamları netleşiyor mu? İşverenlerin zam planı belli oldu! Duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! 

Haber7'de yer alan habere göre; Özel sektörde beklenen zam oranlarıyla ilgili Sosyal Güvenlik Uzmanı ve AK Parti MKYK üyesi Doç. Dr. Resul Kurt ve Haber7 yazarı Yeminli Mali Müşavir İsmail Vefa, son dakika açıklamalarında bulundu. Aynı zamanda kurumsal danışmanlık hizmeti veren Brother - Partners de konuya ilişkin çarpıcı bir araştırmayı paylaştı. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı ve AK Parti MKYK üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, ücretler arasında makasın kapandığının altını çizdi. 

"Kalite ve nitelik itibariyle yetkin konumda olan çalışanlar haliyle asgari ücret ile arasında fark kapatacak bir beklenti içerisinde" diye konuşan Resul Kurt, eğer asgari ücretle yapılan artış işletmeler üzerindeki dengeleri bozuyorsa, ücret aralıklarını belli bir skalaya getiriyorsa ücret artışlarının buna göre olması gerektiğini vurguladı. 

Açıklamasında "Bu artışlar her işletmenin niteliklerine aynı zamanda da  çalışanın vasıflarına ve kalifikasyonuna göre belirlenir" ifadelerine yer veren Kurt, herkese aynı zam ile aynı ücretin verilme imkanı olmadığını belirtti ancak beklentilerin asgari ücretteki yüzde 54'lük zammın aynı şekilde maaşlara yansıtılması yönünde olduğuna dikkat çekti. 

Konuyla ilgili Haber7 yazarı İsmail Vefa Ak ise Türkiye'de kalifiye personel sorununu işaret etti ve işverenin kalifiye personeli elinde tutmak zorunda olduğuna dikkat çekti. 

"Yıllarını öğrenimine vermiş, belli bir beşeri sermayeye ulaşmış kalifiye çalışanlara 8500 TL olan asgari ücreti ya da 10 -11 bin gibi ücreti veremeyiz" diyen Vefa Ak, asgari ücret ne oranda arttıysa, kalifiye çalışanların da maaşlarının en az o oranda zamlanması gerektiğini söyledi. 

İŞVERENLERİN YÜZDE 50 ZAM PLANI 

Kurumsal danışmanlık hizmeti veren Brother - Partners ise işverenler üzerinden gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını resmen paylaştı. 

Araştırmaya toplamda 24 farklı sektörden 93 şirket katılırken, şirketlerin büyük kısmının 1000 ve üzeri çalışanı olan şirketler olduğu belirlendi. 

Araştırma sonuçlarına göre; 2023 yılı maaş zammı için katılımcı şirketlerin büyük bir kısmının (yüzde 31), çalışan ücretlerine yüzde 50 artış, yüzde 20'sinin ise yüzde 55 zam vermeyi planladığı ortaya çıktı. 

Milyonlarca işçiye son dakika müjdesi! İkramiye tarihleri peş peşe açıklandı! Hemen bakın, bu tarihlerde verilecek!

Gram altının 1.450 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın resmen ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın!

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Elinde 1 gram bile altını olan hemen baksın! 6 Ocak 2023 altın fiyatları