Kent Haberleri

Özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? Son dakika rakamları verildi! Şimdi yeni zam oranlarına bakın!

Asgari ücret zammının belli olmasından sonra 'Özel sektörde maaşlara yüzde kaç zam yapılır?' sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak?   Milyonlarca asgari ücretli bu zammı dört gözle bekliyordu

En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağının açıklanmasının ardından, Temmuz zamlı yeni asgari ücret de 11 bin lira şeklinde belirlendi. 

Milyonlarca asgari ücretli bu zammı dört gözle bekliyordu. Asgari ücretli çalışanların alacağı maaşın belli olmasının ardından, şimdi gözler özel sektöre çevrildi. 

'Özel sektörde maaşlara yüzde kaç zam yapılır?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? Son dakika rakamları verildi! Şimdi yeni zam oranlarına bakın!

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, asgari ücreti 11 bin lira civarında beklediklerini ve yüzde 30 artış öngördüklerini aktararak, "Bunun üzerine çıkıldı. Refah payı artışı ile yüzde 34 oranında artış yapıldı" açıklamasında bulundu. 

Söz konusu açıklamasında "Asgari ücrette ortaya çıkan bu artış diğer ücretlerde bu oranda bir beklentiye yol açıyor" ifadelerine yer veren Ahmet Kurtuluş, beklenti üzerinde yapılan artışın, diğer ücretlere aynı oranda yansımaması sebebiyle asgari ücretle diğer ücretler arasındaki makasın kapandığını dile getirdi. Kurtuluş, bu durumun çalışma barışı açısından iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Asgari ücret zammının 1 Temmuz tarihi itibarıyla geçerli olacağını belirten Kurtuluş, Temmuz ayının maaşının, Ağustos'ta zamlı olarak alınacağını vurguladı.

Özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? Son dakika rakamları verildi! Şimdi yeni zam oranlarına bakın!

ÖZEL SEKTÖRDE MAAŞLARA NE KADAR ZAM YAPILIR?  

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, asgari ücrete yapılan zamların diğer çalışanlara eşit oranda yansıtılmadığının altını çizdi. 

"Örneğin geçen sene asgari ücrete yüzde 100 zam yapılırken diğer çalışanlarda bu oran yüzde 80-85'lerde kalmıştı. Bu durum ise şöyle bir oran olarak karşımıza çıkıyor" diyen Ahmet Kurtuluş, bunun asgari ücrete yapılan zamma göre diğer çalışanlara 15-20 puan daha düşük yansıtıldığı anlamını taşıdığını belirtti. 

Söz konusu açıklamasında "Bu 6 aylık süreçte değerlendirildiğinde asgari ücrete şu anda yapılan yüzde 30’luk zammın diğer çalışanlara yüzde 20-25 bandında gerçekleşeceğini öngörüyoruz" ifadelerine yer veren Kurtuluş, bunun da asgari ücretle diğer çalışanların arasındaki makasın daralması anlamına geldiğine dikkat çekti. 

Gümüş fiyatlarında son durum ne? 22 Haziran 2023 son dakika gümüş fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarında son dakika! Benzin, motorin, LPG litre fiyatları kaç TL oldu? Sürücüler şimdi bakın! 

Uzman isimden üst üste korkutan sözler: ‘Bayramdan sonra dolar tam bu kadar olacak!’