17 / 09 / 2024

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan Didim’de 462 milyonluk satış!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan Didim’de 462 milyonluk satış!

Aydın’ın Didim ilçesinde yer alan  taşınmazlar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihale ile satıldı. İşte o satışların detayları…





Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Aydın Didim’de yer alan taşınmazların satışlarını onayladı. Söz konusu karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

SÜMER HOLDİNG ARAZİSİNE 252 MİLYON TL


Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Didim Cumhuriyet Mahallesi, 2802 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 parsel numaralı toplam 18 bin 339,20 metrekare Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı taşınmazlar, bir bütün halinde 252 milyon Türk Lirası bedelle, en yüksek teklifi veren Has Karaarslan İnşaat Ticaret Limited Şirketi’ne satıldı.

Ayrıca Özelleştirme İdaresi Başkanlığı adına kayıtlı, Didim Cumhuriyet Mahallesi, 5096 ada 1 parsel numaralı, 6 bin 911,49 metrekare yüzölçümlü  gayrimenkul de 102 milyon Türk Lirası bedelle en yüksek teklifte bulunan Bekay Turizm İnşaat Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’ne satıldı.

Yine Aydın’da yer alan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı adına kayıtlı, Didim Cumhuriyet Mahallesi, 5096 ada 2 parsel numaralı, 6 bin 911,52 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün ihalesini 108 milyon Türk Lirası bedelle Haşan Hüseyin Yapı Ticaret Anonim Şirketi kazandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ndan Didim’de 462 milyonluk satış!

KALAMIŞ YAT LİMANI’NIN SATIŞI DA ONAYLANDI

ÖİB, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın ihalede en yüksek teklifi veren iş insanı Vahit Karaarslan’a satışını da onayladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın, 40 sene süre ile ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemiyle özelleştirilmesi kararlaştırılmıştı. Söz konusu yat limanının özelleştirilmesi kapsamında 2021 yılında gerçekleştirilen ihaleyi Koç Holding kazanmış fakat bu ihale daha sonra cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

Limanın özelleştirilmesi için 2022 yılında çıkılan ihaleyse yeterli teklif alınamadığından iptal edilmişti.

Özelleştirme İdaresi’nin İstanbul,  Ankara  ve Aydın’da yer alan toplamda 5 taşınmazın satışına ilişkin verdiği kararlar, Resmi Gazete‘de yayınlandı. Buna göre mega kent  İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıllık işletme hakkı Vahit Karaarslan’a verildi.

Karaarslan, 16 Temmuz tarihindeki ihalede yat limanı için 505 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.

 

Yatırımcılar şehirden kırsala yöneliyor! Köy evleri ve tarım arazileri yeni yatırım alanları oldu!

Bakanlıktan emlak sektöründe fahiş fiyata 30 milyon 152 bin 253 TL ceza!

Milli Emlak, yüzde 20 indirimle 2 konut ve 19 adet arsa ile arazi satıyor! 


Geri Dön