Kent Haberleri

Özelleştirme İdaresi'nden şok adım! 5 ildeki 11 gayrimenkulün satışı onaylandı!

Özelleştirme kapsamında bulunan 5 ildeki 11 taşınmazın satışı onaylandı. İşte ÖİB tarafındans atışı yapılan o gayrimenkullerle ilgili merak edilenler... Söz konusu özelleştirmelerle ilgili Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı ve 11 taşınmazın 1 milyar 435 milyon Türk Lirası'na satıldığı belirtildi

Özelleştirme kapsamında bulunan 5 ildeki 11 taşınmazın satışı onaylandı. Söz konusu özelleştirmelerle ilgili Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı ve 11 taşınmazın 1 milyar 435 milyon Türk Lirası'na satıldığı belirtildi. 

 

Resmi Gazete'de yayımlanan özelleştirme kararlarına göre, mülkiyeti Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Aydın'ın Didim ilçesindeki taşınmazın ihalesinde 61 milyon Türk Lirası, mülkiyeti Maliye hazinesine kayıtlı Kuşadası ilçesindeki taşınmazın da 79 milyon Türk Lirası bedel ile en yüksek teklifi sunan isteklilere satışına onay verildi.

Mülkiyeti Maliye hazinesi adına kayıtlı İzmir'in Çeşme ilçesindeki taşınmazın 208 milyon Türk Lirası bedelle, Çiğli'deki taşınmazın 35,4 milyon Türk Lirası bedelle, Buca'da yer alan taşınmazın ise 165 millyon Türk Lirası bedelle satışı onaylandı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; ayrıca mülkiyeti Maliye hazinesi adına kayıtlı olan ve Muğla Bodrum'da yer alan 4 taşınmazın ihalesinde 54 milyon Türk Lirası, Antalya Döşemealtı'ndaki gayrimenkulün ihalesinde 158 milyon Türk Lirası bedellerle satışına onay verildi. 

İMAR PLANLARI DEĞİŞTİRİLDİ

Diğer taraftan mülkiyeti Maliye hazinesi adına kayıtlı Bursa-Karacabey, İstanbul-Şile, mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu adına kayıtlı Aydın-Kuşadası, mülkiyeti Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ adına kayıtlı Kırşehir-Merkez, mülkiyeti Türkiye Şekeri Fabrikaları adına kayıtlı Ağrı-Doğubeyazıt'taki gayrimenkullerin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar planı değişiklikleri de yapıldı. 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Bursa Karacabey’de ‘gizli cennet’ olarak adlandırılan Kurşunlu Mahallesi’nde deniz kenarında 6 bin 557 metrekaresi Bursa Defterdarlığı’nın Eğitim ve Dinlenme Tesisi olan, toplam büyüklüğü 38 bin 600 metrekareye ulaşan 10 parselin imar planı değiştirildi ve ticaret, turizm ve konut alanı olarak yapıldı. 

Yine Kurşunlu’da sahil kenarında bir diğer eğitim ve dinlenme tesisisin imar planı ticaret, turizm ve konut alanı; emsali 0.9, kat 3 olarak belirlendi. 

İstanbul Şile’de Soytez Vadi Evleri’nin yanında, tapuda tarla olarak görülen, yaklaşık 29 bin metrekare büyüklükteki parselin imarı da gelişme konut alanı, emsali 0.30, kat sayısı 2 şeklinde değiştirildi. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) Türkiye’nin gözde turizm ve ticaret merkezlerinde imar planı değişiklikleriyle daha da cazip kıldığı arsa ve arazilere rağbet oldukça fazla. 

TOKİ Antalya'daki 17 arsayı yüzde 25 peşinat, 36 ay vadeyle satıyor! KDV'den muaf arsaları kaçırmayın!

TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 gün sonra başlıyor! Ucuz arsa arayanlar dikkat!

TOKİ işyeri başvuruları başladı mı? TOKİ iş yeri başvurusu nasıl yapılır?