Genel

Özelleştirme İdaresi'nin İstanbul Esenyurt ve Şile'deki 717.6 milyon TL'lik gayrimenkul satışı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul, Nevşehir, Antalya, Aydın, Sakarya'da yer alan taşınmazlarının satışına onay verildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bazı taşınmazların satışı ile imar planı değişikliklerine ilişkin kararları onaylandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü 32688 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul'un Esenyurt ilçesi Çınar Mahallesi'ndeki gayrimenkulün iihalede 603 milyon 671 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Orkay Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye satışı uygun bulundu.

Ayrıca yine Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul'un Şile ilçesi Meşrutiyet Mahallesi'ndeki taşınmazın 114 milyon Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi sunan İbrahim Tok-Tuna Cem Ağgez Ortak Girişim Grubu'na satışı onaylandı.

Mülkiyeti özelleştirme kapsam ve programında yer alan Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Nevşehir'in merkez ilçesi 2000 Evler Mahallesi'ndeki taşınmazın 183 milyon Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Osman Güngör'e satılmasına karar verildi.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Antalya'nın Alanya ilçesi Kargıcak köyünde yer alan gayrimenkulün 40 milyon 500 bin Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi sunan Cafer Ersoy'a satışı uygun görüldü.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına kayıtlı Aydın'ın Didim ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan iki taşınmazın 98 milyon Türk Lirası ve 96 milyon Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Lütfü Karaaslan'a satışına onay verildi.

Maliye Hazinesi ismine kayıtlı Sakarya'nın Arifiye ilçesi Arifbey Mahallesi'nde yer alan  taşınmazın 450 milyon Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi sunan AVY Gayrimenkul Yatırımları AŞ'ye satılmasına karar verildi.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİNE ONAY

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Denizli'nin Baklan ilçesinde Hadim ve Amasya'nın Merzifon ilçesinde Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde yer alan taşınmazlara, ticaret-konut alanı, park ve yol kullanım kararları getirilmesine yönelik hazırlanmış olan nazım imar ve uygulama imar plan değişiklikleri onaylandı.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul'un Şile ilçesi Kabakoz Mahallesi'nde yer alan gelişme konut alanı, günübirlik tesis alanı, özel sosyal tesis alanı, ağaçlandırılacak alan, park, trafo ve yol kullanım kararları getirilmesine ilişkin nazım imar ve uygulama imar planı değişikliklerinin onaylanması kararlaştırıldı.


ÖZELLEŞTİRME KAPSAM VE PROGRAMINA ALINANLAR

Mülkiyetleri Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı Manisa'nın Soma ilçesi İstasyon ve Kurtuluş mahallelerinde yer alan bazı taşınmazlar özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Yine mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli Bursa'nın Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi ile Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Şirinevler  Mahallesi'nde yer alan gayrimenkuller de özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi. Söz konusu özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2027 tarihine  kadar tamamlanacak.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİNE İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Tüm bunların dışında diğer bir taraftan Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara'nın Çankaya ilçesi Çayyolu-1 ve mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Kavaklı ve Atariye mahallelerinde yer alan gayrimenkullere yönelik sanayi tesis alanı, ticaret konut alanı, resmi kurum alanı, rekreasyon alanı ve yol kullanım kararları getirilmesine yönelik nazım imar ve uygulama imar planı değişikliğine yapılan itirazlar reddedildi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait başkent Ankara'nın Çankaya ilçesi Çayyolu-1 ve Alacaatlı mahallelerinde yer alan gayrimenkullere yönelik gelişme konut alanı, teknik altyapı alanı, ticaret konut alanı,trafo alanı, ağaçlandırılacak alan,  çocuk oyun bahçesi, kreş, gündüz bakımevi ve oyun alanı, park ve yol kullanım kararları getirilmesine ilişkin nazım imar ve uygulama imar planlarına yönelik itirazların da reddedilmesine karar verildi.

Altın biriktirenler dikkat! Gram altının 4 bin 500 TL olacağı tarih açıklandı!  

Kendi evinde oturanların oranı 2023'te 0,5 puan azaldı ve yüzde 56,2 oldu! 

Yeni Cupra Leon Türkiye'de satışa çıktı! Yeni Cupra Leon fiyatı ne kadar?