Genel

Özen Emek Sitesi'nde icradan 110 bin TL'ye satılık daire!

Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü; İstanbul, Küçükçekmece, Özen Emek Sitesi'nde yer alan daireyi 110 bin TL'ye satıyor. Dairenin ihalesi 5 nisan günü yapılacak  

Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan aşağıda cins, miktar, vasıf ve kıymetleri yazılı olan taşınmaz açık artırma sureti ile satılacaktır.

TAPU KAYDI:
Küçükçekmece Tapu Sicil Müdürlüğünün 16.02.2011 tarih ve 3708 sayılı tapu kayıt örneğine göre; Kliçükçekmece ilçesi Safra mahallesi,9844 parsel Blok/Girlş;H/35 nolu meskenin borçlu Cengiz Ayata adına kayıtlı olduğu ve kaydında dosya haczinin mevcut olduğu bildirilmiştir.

İMAR DURUMU :
Küçükçekmece Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğünce tanzim edilen 20.10.2009 tarih ve 17232 sayılı imar durumu yazısına göre söz konusu taşınmaz 22.06.2005-26.02.2007-21.07.2007-06.11.2007/07.07.2009 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Sefaköy Revizyon Uygulama imar Planında.Emsal: 1.25 konut alalında kalmaktadır. Parsel üzerinden E.N.(Enerji Nakil) Hattı ve batısında Petrol Boru hattı geçtiğinden dolayı uygulama aşamasında ilgili kurumların görüşüne uyulacaktır. Hava mania kriterlerinden dolayı,maksimum bina yüksekliği Emlak ve istimlak Müdürlüğünce tespit edilecSk RS kotuna göre belirlenecektir denilnilmiştir.

TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU VE NİTELİKLERİ:
Satışa konu taşınmaz; istanbul ili Küçükçekmece ilçesi,Sefaköy Tevfikbey Mahallesi.Muammer Aksoy Caddesinde .tapu ¬nun 11-12 pafta 9844 parsel numarasını teşkil eden 9428m2 miktarlı arsa dahilinde bulunan Özen Emek Sitesinde 12/3700 arsa paylı H Blok 9. Kat(35) b.bölüm ,(34) kapı nolu meskenin tamamı niteliğindedir. Taşınmaz Bodrum kat+Zemin K.at+9 Normal Kattan müteşekkil,B.A.K. tarzda ve blok nizamda,2.Sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş olanjki girişli normal katlarında dörder daireli ana binanın 9,Normal katında yer alan (34) nolu mesken girişte antre-hol üzerinde salon,mutfak.holün devamında iki yatak odası ,WC,banyo mahallerinden müteşekkil olup dış ölçüleri itibariyle brüt kullanım alanı 90m2 civarında ıslak hacim zeminleri seramik,salon ve oda zeminleri parke.duvarları sıvalı ve boyalı,banyosunda sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlalvıcı aksesuarları,mutfakta ise sabit tezgah ile evye ve üzerinde ahşap mutfak dolapları mevcuttur.Bina dahilinde elektrik,sıhhi tesisat.asansör ve kalorifer tertibatı mevcuttur. Satışa konu taşınmaz bulunduğu semt ve mevki itibariyle,alt ve üst yapısı tamamlanmış.her türlü belediye ve alt yapı hizmetlerinden istifade ede ¬cek konumda.civarın talep gören konut şahısında ve ulaşım imkanları elverişlidir.

KIYMETİ:
Satışa konu Küçükçekmece ilçesi.Safra köyüj 1-12 pafta,9844 parsel sayılı 9428m2muktarlı taşınmazda 12/3700 arsa paylı H Blok 9. Kat(36) bağımsız bölümlü (34) kapı nolu meskeninin tamamına 110.000,00-TL Bilirkişi tarafından değer takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI:
1-) Satış 05/04/2011 günü:     Saat     14.40 den   14.55'e kadar Küçükçekmece 2 icra Müdürlüğü adresinde satılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen bedellerin %60 ve satış masraflarını ve rüçhanlı alacaklıların alacaklarını geçmek şartı ile satış yapılır. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmadığı takdirde en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kayıt ve şartı ile 15/04/2011 günü aynı yer ve aynı saatlerde olmak üzere 2. ci açık artırmaya çıkartılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen değerin %40 oranını aşması ve satış masrafları ile rüçhanlı alacaklıların alacaklarını geçmek kayıt ve şartı ile en çok artırana satış yapılır.

2-) Artırmaya iştirak edeceklerin takdir edilen kıymetlerin %20 si nispetinde ayrı ayrı pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir.alıcı istediği takdirde 10 günü geçmemek üzere mehil verebilir, ihale damga pulu bedeli alıcı adına tahakkuk edecek tapu harcı ve %1 katma değer vergisi alıcıya aittir. Tellaliye ücreti ile taşınmazın aynından doğan vergi ilişikleri ve tapu satış harcı satış bedellerinden ödenir.

3-) ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddiaları dayanağı belgeler ile birlikte 15 gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir, aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-) Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmez ise ihale İİK nun 133 maddesi gereğince fesh edilir, iki ihale arasındaki farktan ve % yasal faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-) Tapu sicilinde adresleri mevcut olup da kendilerine tebligat gönderilen ilgililerine tebligat yapılamadığı taktirde ayrıca adres tahkiki yapılmayıp işbu ilan tebliğ yerine geçerli sayılacaktır.

6-) şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

7-) Satışla iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları daha geniş bilgi almak isteyenlerin Müdürlüğümüzün yukarıda numarası yazılı dosyasından bilgi almaları ilan olunur.
Dosya No: 2010/2846 Tal.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com