Sektörel

Özer Matlı: Gayrimenkul faaliyetleri yüzde 1.7 arttı!

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, GSYİH) verilerine bakıldığında, gayrimenkul faaliyetlerinin yüzde 1,7 arttığını belirten Matlı, buna karşın sanayinin yüzde 16,5, inşaat sektörünün yüzde 2,7, hizmetlerin ise yüzde 25 oranında azaldığını belirtti...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, yılın ikinci çeyreğinde Avrupa Birliği'nin yüzde 11,9, avro bölgesinin yüzde 12,1 ve ABD'nin yüzde 32,9 küçülme yaşadığını dile getirerek, "Türkiye'nin beklentilerin altında bir daralma yaşamasında ekonomi yönetiminin aldığı koruyucu tedbirler olumlu bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; aynı zamanda Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı olan Matlı, yazılı açıklamasında, yılın ikinci çeyreğine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) verileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

İkinci çeyrek verilerinin, dünyanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle adeta durduğu Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsadığını anımsatan Matlı, GSYİH'nin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11 oranındaki beklentinin aksine yüzde 9,9 oranında küçüldüğünü belirtti.

GSYH'yi oluşturan faaliyetlerin incelendiğinde bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla zincirlenmiş hacim endeksi olarak tarımın yüzde 4, bilgi ve iletişim faaliyetlerinin yüzde 11, finans ve sigorta faaliyetlerinin yüzde 27,8, gayrimenkul faaliyetlerinin yüzde 1,7 arttığını vurgulayan Matlı, buna karşın sanayinin yüzde 16,5, inşaat sektörünün yüzde 2,7, hizmetlerin ise yüzde 25 oranında azaldığını söyledi. 

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 8,1 büyüdü!

Konut harcamaları Ağustos 2020'de yüzde 1.07 arttı!