Sektörel

Özerpan, alüminyum cephe sistemlerinde üretime başlayacak!

Özerpan, PVC markaları ile pencere, Alenda ve Bestpan markaları ile de panjur kepenk üretimi yaptıklarını dile getiren Özerpan Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Gültekin, ısıcam üretimleriyle sektöre hizmet verdiklerini belirtti.

Yapacakları yatırımlarla bu yıl alüminyum alanına girmek istediklerine değinen Gültekin, "İlk aşamada alüminyum pencere doğramaları ve alüminyum cephe giydirme üretimine de başlamayı planlıyoruz. Yılın ikinci yarısında hayata geçecek yatırım ile inşaat firmalarına bu alanda anahtar teslimi iş yapılabilecek" dedi. 



Alüminyum doğrama cephe sistemleri için altyapı çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Bayram Gültekin, "Bu hedefimiz için 100 bin dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik. 3 bin metrekare alana sahip yeni fabrika alanımızda 25 kişilik ekiple bu ürünümüzü imal edeceğiz. Alüminyum üretimi için gerekli bayilikbağlantılarını yaptık. Tedarikçi havuzunu oluşturduk. Seçim yılı olduğu için biraz aksaklıklaryaşandı. Bu nedenle yılın ikinci yarısında üretime başlamayı hedefliyoruz. 

Artık inşaatlarda pvc-canı- alüminyum üreterek, anahtar teslimi iş yapmak istiyoruz. Kullandığımız ürünleri kendimiz üreteceğiz. Ürün çeşitliliğimizi ve kalitemizi artırmak istiyoruz. Bayi müşteri sayımızı artırmak da öncelikli hedeflerimiz içinde yer alıyor" diye konuştu. 



2014 yılında üretim kapasitesini artırdıkları ısıcam ile sektörde iyi bir yer edindiklerini kaydeden Bayram Gültekin, "Hem kendi üretimlerimizde hem de diğer üreticilere camlarımızı sunduk. 2013 yılında çift camdan sonra üç cam sistemini de sektöre kazandırdık. Bu ürünümüz de talep görmeye devam ediyor. Özellikle villa projelerinde tercih edilen ve yalıtım değeri yüksek bir ürün. 

Sağladığı enerji tasarrufu ile Türkiye ekonomisine katma değer kazandırıyoruz" açıklamasını yaptı. 



"Müşteri ve bayi sayısını artırmak istiyoruz" 

PVC pencere sistemleri ve cam sektöründe 1987 yılından beri Kayseri'de faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Gültekin, şöyle devam etti: "16 bin metrekare alan üzerinde 120 personelimizle üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Günlük 600 adet pencere, bin 500 adet ısıcam ve 200 adet panjur kepenk üretiyoruz. Son olarak ürünlerimiz arasına akıllı ev sistemleri üzerine Fransız firması 'Somfy'nin bahçe bariyer sistemlerini ekledik. Bu firmanın İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bayilik sistemini de firmamız yürütüyor. Ayrıca, ürettiğimiz ürünlerde de bu firmanın ürünlerini kullanıyoruz." İhracat alanında da çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerinin altını çizen Bayram Gültekin, "Ürünlerimizi ihraç ettiğimiz bölgeler dönemsel değişebiliyor. Son olarak Irak'ta 350 villanın PVC pencere ve panjur işini tamamladık. İhracatımızın üretimdeki payı yüzde 10, cirodaki payı ise yaklaşık yüzde 15. Bu yıl ise hedef pazarlarımız içinde Ortadoğu, Türk cumhuriyetleri ve Avrupa ülkeleri yer alıyor. Yurtdışında bayilik çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu. İç pazara bakıldığında ise genelde bayilere yönelik çalıştıklarını söyleyen Gültekin, "PVC ve cam alanında 20 adet bayi, panjur kepenk alanında 58 adet bayi ile çalışıyoruz. Özerpan, belirli bir kalite algısı oluşturdu. Bundan sonra kalite ve ürün çeşitliliği alanındaki yatırımlarımızla müşteri ve bayi sayımızı artırmak istiyoruz" ifadesini kullandı.



Dünya Bölge