Kent Haberleri

Özışık İnşaat Bartın'da depreme dayanıklı ve nitelikli konutlar için düğmeye bastı!

Ambalajdan döküme kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Işıklar Holding şirketlerinden Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Bartın’daki 24 bin 500 metrekarelik konut projesi için düğmeye bastı.Ş

Tuğla, ambalaj ve döküm ana iş kollarındaki faaliyetleri ile Türkiye’nin önemli holdingleri arasında bulunan Işıklar Holding şirketlerinden Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş., depreme dayanıklı ve nitelikli konutlar için düğmeye bastı. Bartın’ın yeni gelişen semtlerinden Tuna Mahallesi’nde konumlanan konut projesini güçlendirmek için çalışmalarını hızlandıran Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş., zemini beton fore kazıklarla kaplayacak.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık,  olası bir depremde oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı önlem almak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. İşte Işık'ın açıklamaları...

Ambalajdan döküme kadar birçok farklı sektörde faaliyetlerine devam eden Işıklar Holding şirketlerinden Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş., olası bir depremde oluşabilecek riskleri en aza indirmel için çalışmalara başladı. Bartın’ın yeni gelişen semtlerinden Tuna Mahallesi’nde bulunan mimari projeler ödüllü Ven Mimarlık tarafından yapılan 3 etap, 23 blok ve 206 bağımsız bölümden oluşan projeyi depreme dayanklı hale getirecek olan Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş., her bir bloğun altında bulunan 49 adet kazık olmak üzere birinci etapta toplam 196 beton fore kazık inşa etti.

YURT DIŞINDA VE YURT İÇİNDE REFERANS PROJELERDE KULLANILAN ÜRÜNLER YER VERİLDİ!

Bölgede olası bir depremin oluşturabileceği riskleri en aza indirmeyi amaçladıklarına dikkat çeken Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, Türkiye'nin ne yazık ki bir deprem bölgesi olduğunu ve bu nedenle depreme dayanıklı konutlar yapılmasının çok büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Işık, bu konunun önemini Şubat ayında meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi ile bir kez daha görmüş olduklarına vurgu yaparak, "Biz Işıklar Holding olarak olası bir depremde oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı önlem almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalardan en yenisi Bartın’daki konut güçlendirme projemiz oldu" dedi.

Bu projede Işıklar Tuğla’nın ürettiği, yurt dışında ve yurt içinde çok sayıda referans projede kullanılan nitelikli ürünlere yer verildiği bilgisini paylaşan Işık, Yaklaşık 22 bin 766 metrekarelik alana 80 santimetre çapında, 16 metre derinlikte C30 beton fore kazık kullandıklarını söyledi.

Işık, kullandıkları fore kazıklar, binayı zemine bağladığı için, deprem sebebiyle özellikle dar ama yüksek binaların komple devrilmesini engelllediğini ifade ederek, "Fore kazıkların aynı zamanda yanı eğimli arazide bulunan binalar için oluşacak heyelanı durdurucu etkisi de bulunuyor. Bu nedenle tüm binaların bu şekilde güçlendirilmesi gerektiğini ve hızla önlem alınması gerektiğini düşünüyorum" diye kaydetti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

'Emeklilere asgari ücret kadar bayram ikramiyesi' kanun teklifi resmen Meclis'te! Bayram öncesi son dakika bombası!