Genel

Özkök Ailesi üniversite arazisi satın aldı!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'Özkök Ailesi üniversite arazisi satın aldı' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Halkalı'da bir yıldır satılmayı beklenen bir arazi vardı...

Halkalı'nın en büyük parsellerinden biri. Sonunda Özkök Ailesi'nin olmuş bu arazi. Arazilerin kapış gittiği bu bölgede bu kadar büyük bir parsel neden satılmadı diye soracak olursanız, hemen söyleyeyim... çünkü bu arazi üniversite imarına sahip. Yani üzerine ancak üniversite inşa edilebilecek.

Özel üniversite sahipleri, inşaat işini bilmedikleri için araziden uzak durdular bu kadar zaman. İnşaatçılar da üniversiteden anlamadıkları için... Ancak Özkök Ailesi bu konuda cesur davrandı ve bir yıldır satılmayı beklenen araziyi geçenlerde satın aldı. Hayırlı olsun!

Özkök Ailesi'nden biraz bahsedeyim...

Mar Yapı'nın ortaklarından olan Özkök Ailesi, şu an da Güneşli'de inşa edilen Güneşli Konutları projesinin başında. 10 yıl önce Süleyman çetinsaya ile ortaklık kurarak inşaata adım attılar ve Halkalı'daki Avrupa Konutları Atakent 1, Sefaköy'deki Armonipark AVM ve Hadımköy'deki Vesta AVM'yi çetinsaya ile birlikte inşa ettiler. çetinsaya ile yollarını 5 yıl önce ayıran Özkök Ailesi, aynı yıl Mar Yapı'yı kurarak yeni projeler üretmeye başladı. Geçen ay da Özcan Tahincioğlu ve Nezih Barut ile birlikte Ota Antakya Gayrimenkul İnşaat Turizm şžirketi'nin temelleri atıldı. Özcan Tahincioğlu ve Nezih Barut, geçen yıl 80 milyon TL sermayeyle TAO Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Aşž'yi kurmuştu.
Hürriyet/Seda TABAK