Kent Haberleri

Özkul Giyim şirketinin eski binası depo olarak kullanılacak!

Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda yer almasına rağmen daha önce "Okul olabilir" diyerek ruhsat verdiği bina için Yeni Asır'ın yayınları üzerine kararını değiştirdi


İzmir'in içme suyunu karşılayan Tahtalı Barajı koruma havzasında yer almasına rağmen Gaziemir Belediyesi'nin, okul haline getirilmek istenen Özkul Giyim şirketinin eski binası için tadilat ruhsatı vermesiyle ilgili yaşanan tartışmalar sürerken önemli bir açıklama geldi. Daha önce "Binanın sahibinin fabrika ruhsatı var. Şimdi bu tadilat ruhsatıyla fabrikanının içini bölmüş oldu. Fabrika olarak çalıştırma şansı olabilir. İnsanlar sonuçta lavaboya, tuvalete gidecekler ihtiyaçlarını dışarıda gidermeyecekler" diyerek okul yapılmak istenen binayla ilgili yeni bir tartışma başlatan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Yeni Asır'ın ısrarlı yayınlarının ardından geri adım attı. 


"Ruhsat arşivimizde"

Şenol, "Yapının fabrika ruhsatı arşivimizde bulunuyor. Ancak, biz çevreye zarar veren hiçbir işletmeye izin vermeyiz. Bu yapı, depo dışında başka bir amaçla kullanılamaz, başka izin alamaz. Kanunun bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırız" dedi. Binanın sahibi Nedim Sandalcı'nın "Burayı okul yapacağız" açıklamasını da değerlendiren Şenol, "Okul yapacağım derse ve bize gelirse red veririz. Okul yapacağım demesi kendisini bağlar. Hatta bizi mahkemeye verdi iç tadilat öncesi ceza kestiğimiz için. Yargı ne karar verecek bilmiyorum. Fabrika da yapamaz bildiğimi kadarıyla. Arşivimizde kaydı var ama çevreyi kirletecek hiçbir şeye izin veremeyiz. Herhangi bir işletmeye izin veremeyiz. Orası depo harici kullanamaz" dedi. 


Binanın onay verdikleri iç tadilat projesinin kendilerine okul şeklinde gelmediğini belirten Şenol, "Kamuoyunda yanlış anlamalar oluyor. Orası depolama alanında olan bir yer. Önce dış tadilat için bizden izin istediler ve bu izni verdik. Sonra izinsiz olarak iç tadilata girişmişler. Yapılan şikayetlerin ardından arkadaşlar o yapıya izinsiz iç tadilattan ötürü 24 bin lira ceza kesti. Daha sonra tadilat ruhsatıyla bize başvurdu. İç tadilat verme zorunluluğumuz var. Binanın 1 metre kare genişlemesi söz konusu değil. Herhangi bir depo sahibi bize gelerek depomu 8'e böleceğim dese izin veririm. Bu proje bize okul olarak asla gelmedi. Öyle gelse veremeyiz. Yapı arşivimizde fabrika olarak görünüyor ve yasal. Bina büyümedikten, çevreyi kirletmedikten sonra istedikleri tadilat ruhsatını tabii ki veririz" dedi.

Kocaoğlu'nun "Orası depo harici kullanılamaz" sözlerinin doğru olduğunu dile getiren Şenol, "Aziz başkan doğru söylüyor. Aziz başkan bilemez ki ne karar verdiğimizi. Aziz başkanın lafında yanlış anlama yok. Onunla karşı karşıya değiliz. İnsanlar, bizi inşaat ruhsatı vermiş gibi algılıyor. Böyle bir şey yok. İnşaat, tadilat ve işletme ruhsatı farklıdır. Gelmiş adam bize 2 odamı birleştireceğim diyor. Kaçak bir bina da değil, ruhsatlı" diye konuştu. 


"Art niyet var"

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın arıtmalarının tam kapasiteyle çalışmadığını iddia eden Şenol, "Gaziemir'e çok güzel bir yatırım yapılıyor. İç hatlar yapılıyor. Yılda milyonlarca insan buradan yararlanacak. Kim izin almış, bize danışmışlar mı? Havalimanı da havzada. Milyonlarca insan kirletmiyor, bizim iç tadilat mı kirletiyor? Burada art niye başka amaçlar var. Çok isimler veririm de bana yakışmaz. Bakanlık her şeyi yapabiliyor, biz yapamıyoruz. Havaalanında iki tane arıtma var. Çıkan su nereye bağlanıyor? Tekrar kolektöre veriliyor, çim bile sulanmıyor. Arıtmıyor çünkü, çalışmıyor. Çalışsa da standarda göre arıtmıyor, direkt kolektöre ve temizlenmeye geçiyor. İnceleyin. Çim sulamak bile yasak. Nasıl arıtma bu? İnsan sağlığını düşünüyorsa, önce devlet kendine bakacak bunlar ufak işler" dedi. FATİH ABACIOĞLU


"Rant savaşı için"

Şenol, "Rant savaşına bulaştırılmaya çalışılıyoruz. Konuya daha derinden girerseniz, çok farklı şeyler ortaya çıkarırsınız. 100 yıldır burada yaşıyorum, Gaziemir'de doğdum. Halil İbrahim'in rant savaşlarına girmeyeceğini tüm Gaziemir bilir. Biz kredi kartlarıyla yaşayan insanız. Onlar para için savaşsınlar, beni hiç bağlamıyor. Ben sadece kanunlara yönetmeliklere bakarım. O bina depo dışında başka bir amaçlı kullanılamaz, başka izin alamaz. Projede okul gibi bir durum yoktu. Kanunun bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırız" dedi. 


"Burada yetki İZSU'da"

"İç tadilat ruhsatı verdik. Arkadaşlar cezayı, izinsiz tadilatı gördükleri için kestiler. Ben binanın içini görmedim. En son Özkul Tekstil olarak hizmet verirken gördüm" diyen Şenol, "İZSU'dan gelen yazılarda 'bakın, ilgilenin' deniyor. Ama orası İZSU'nun kendi yetkisinde. İZSU, insanlar tarlalarına geçici baraka yapınca gidip yıkabiliyor. Birçok bina yıktı İZSU. Bu konuyu uzatmak istemiyorum, yanlış yerlere çekiliyor" dedi.


Yeni Asır